Új hozzászólás Aktív témák

  • E.Kaufmann

    addikt

    válasz Fooler89 #17239 üzenetére

    Háát, a VOIP-hoz érdemes egy helyi központot fenntartani, ami kapcsolódik a helyi készülékekhez és a SIP trönkökhöz, hogy a helyi telefonok egymás közötti hívásához ne járkáljanak ki a netre. Hiába van olyan pl, hogy "directmedia", de nem valami stabil a dolog és a hívás indításához akkor is ki kell menni a távoli központra. Vannak konyhakész hardveres központok, abból hátha van valami normálisabb, lehetőleg attól a gyártótól, ahonnan a telefonok is vannak, egyébként meg AsteriskNow vagy FreePBX, nagyjából ugyanaz mindkettő csak valami licensz beli meg a fejlesztési ciklusok eltérése beli különbségek vannak. Kis hekkeléssel futnak Hyper-V-n is.
    A mi VoIP szolgáltatónk viszonylag stabil, de nem nagyon voltak segítőkészek a központ beparaméterezésénél, kellett fél év, mire a nagyobb hibák kiküszöbölődtek. Persze ugye plusz zsé megoldotta volna a dolgot 5 perc alatt ;]

    Bocs, hogy konkrét szolgáltatót nem tudok, aki komplett megoldást ajánl, csak pl felmerült, hogy kisebb cégek távoli központra csatlakoztathatnák a mellékeiket, de a szolgáltató megsúgta, hogy egy telephelyen max 5 készülékig érdemes, persze függ net minőségétől is.

    [ Szerkesztve ]

    Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

Új hozzászólás Aktív témák