Új hozzászólás Aktív témák

  • Ksix

    tag

    válasz martonl #65278 üzenetére

    Mindenki szembe megy az autópályán, igaz?
    Igen az a mondat teljesen egyértelmű, de továbbra is csak a szerződés újabb feltöltés nélküli megszűnésére vonatkozik, ezért is született annak idején a „TÖRVÉNY” (ami valójában csak egy NMHH rendelet, nem törvény), és a szolgáltatók annak megfelelően módosították is az ÁSZF-üket.
    Telenor 2014: „Kártyás Előfizetés esetén az utolsó egyenlegfeltöltést követően, az érvényességi idő lejártakor (a szerződés megszűnésekor) a fel nem használt összeget a Telenor nem téríti vissza.” És ezt semmisítette meg az NMHH rendelete 2015-ben.
    Telenor 2015: „Amennyiben a Kártyás Előfizetés 2015. december 1-jén vagy azt követően egyenlegfeltöltés hiányában – tehát az érvényességi idő lejártával – szűnik meg, az Előfizető által feltöltött, de fel nem használt egyenleget a Telenor az Előfizető kérésére visszatéríti („Kártyás visszatérítés”).”
    Tehát senki nem vitatja, hogy nem feltöltés esetén visszajár az egyenleg. Csak azt kellene végre megértened, hogy a számhordozás nem egyenlő a nem feltötéssel! Mert nézzük meg a számhordozás esetét, mit mond arról ugyanaz az NMHH:
    „Ha Ön régi szolgáltatójánál előre fizetett, úgynevezett feltöltőkártyás szolgáltatást vett igénybe, akkor a számhordozásnál a fel nem használt összeg elveszhet.”
    Tehát ők, akik meghatározták, hogy feltöltés nélküli szerződés megszűnéskor visszajár a pénz, ők mondják azt, hogy számhordozásnál viszont elveszhet. Persze lehet, hogy te jobban tudod értelmezni a rendeletüket, mint ők, akik írták. De nézzük, mit írnak még:
    „Mielőtt a számhordozás mellett dönt, feltétlenül olvassa el megkötött előfizetői szerződését, hogy minden szerződési feltétellel tisztában lehessen.”
    És mit mond a Telenorral megkötött előfizetői szerződés a Telenortól való számhordozásról? „az előre fizetett (kártyás) tarifacsomag esetén a fel nem használt egyenleg számátadáskor elvész, kivéve ha az átvevő szolgáltató ettől eltérően rendelkezik;”
    Nyilván, ha erre is vonatkozna a semmisség, akkor ugyanúgy kiszedték, átírták volna ezt is 2015-ben, mint a másikat. Meg azóta már párszor megbüntette volna őket az NMHH emiatt, vagy hoztak volna egy újabb rendeletet, hogy ez is semmis, de nem, semmi ilyesmi nem történt, ez még most is érvényes.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák