Új hozzászólás Aktív témák

  • Landsmann

    addikt

    Tegnap vettem egy Telenor N900-as készüléket Praktikum Ász tarifa csomagban. Itthon összerakom, beüzemelem, szépen megy a wifi, GPS, Még egy 8 gb-os memóriakártyát is találtam hozzá. A Navigációs programmal bíbelődtem igazán, aztán megejtettem a SIm aktiválását. Pillanatok alatt ment is. Mivel a telefon wifin lógott, így aztán semmi jel nem utalt arra, hogy valami nem kerek. Aztán ma, elvittem magammal a melóba. Próbálnám a netet, hát az nincs, noha 150 megát írtak, hogy annyi van. Felhívom a 1220-at, elsorolom mi a nyűgöm. Mondja a fickó, látja mi a baj, máris megoldja. Örülök, mint majom a farkának. Próbálnám a netet megint, most sem megy. Annyival előrébb jutottam, hogy csatlakozott, de adatforgalom nem volt. Korábban egyből kiírta, nincs adatkapcsolat. Na, megint hívom őket, elsorolom a bánatomat, Mondja a hölgy, igen, látja mi a gond. Baráti 3 számból legalább egyet meg kell adni, utána menni fog a net. Na, megadtam egy számot. (úgysem fogom hívni) Próbálom utána, öröm és boldogság, van net! Mivel ugye hívtam az ügyfélszolgákat, küldtek SMS-t, hogy értékeljem a munkájukat. Küldeném az SMS-t, hát nem megy el. Semmilyen számra nem megy. Már-már erősen érlelődött bennem a készülék falhoz való vágása a méregtől. Már egy jó órát elküszködtem vele, mondom nincs mit tenni, újra telefonálni kell. Felhívom őket megint, elsorolom az újabb bánatomat, mondja a hölgy, hogy ráküld egy frissítést az SMS szolgáltatásra, mert nem volt aktív! Basszus, még az SMS küldést is külön kell kikönyörögni, hogy aktiválják? Én még ennyit nem küszködtem SIm kártyával mint ezzel.
    Végül egy megjegyzés. A feltöltésekhez ugyebár netet is adnak, összegtől függ az adatkeret nagysága. Igen ám, de az sem jár automatikusan. Mert csak akkor lesz aktív, ha legalább egy baráti számot megad az ember. Első körön nem látja az ember a logikáját ennek, de nekem van egy elképzelésem. Kicsit aljas a módszer ha tényleg erről van szó, de sokaknak eszébe sem jut. Szóval, gondolom ha a feltöltés után csak úgy egyből adnák az adatkeretet, azt elhasználnák az emberek, főleg úgy, hogy lehet nem is telefonálnának, mint például én. Namármost, bevetették azt a trükköt, hogy 3 Telenoros számot meg lehet adni, amit aztán 20 Forintért lehet hívni. A trükk ott van, hogy nagyon sok ember ebbe beleugrik, ha már 40 helyett csak 20 Ft percenként, akkor miért ne hívja azt a számot, amit megadott. A szolgáltatónak is jó, mert ugye fogy a pénzügyi keret. Nem rossz az elgondolás, valószínűleg az emberek többségénél be is jön. Nálam azonban nem fog bejönni. Alapjában véve navigációs eszköznek szántam a telefont, így aztán a beszédhívás sokadrangú dolog. Esetleg majd netre használom, mert azt írták, hogy ha 3000-el feltöltöm, akkor fél éven át havi 500 megát adnak. Ez sem rossz, aztán majd ha letelik a fél év, majd látom mi lesz. Lehet, hogy nem is lesz benne SIm, mert navigációhoz minek, ahol van Wifi, oda meg megint minek?
    Végül egy érdekesség. A MyMenűben az adatforgalmi keret úgy alakult, hogy lement 148,7 mbra, amit fel lehet használni. Később nézem, akkor meg azt írja, 149,6 Mb. Ha így haladunk, reggelre lehet meglesz a 200 mega. :D
    Ja, még valamit. lehet nem csak erre a típusra jellemző, de ez a hálózat/USB töltő egyenesen botrányos. Ha ténylegesen kocsiban navigációra használja az ember, akkor hogy a jó istenbe töltse közbe, mert az a kis rövid kábel az nem fog elérni ameddig kell. Az akku meg aligha bír ki egy feltöltéssel folyamatos navigálással 4-5 óra hosszát.

    [ Szerkesztve ]

    Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

Új hozzászólás Aktív témák