Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz shifty! #44020 üzenetére

    Az üresjárati hőfok nem mérvadó, bevallottan nem pontos úgy, nem is arra való, nem arra kalibrálták. 50-60 fok alatt nem nagyon érdemes vele foglalkozni. Nekem pl. a kétmagos i7-2620M nem igazán megy 35 fok alá üresjáratban, pedig elég komoly vörösréz hűtés figyel rá a Thinkpad T420-asomban, MX4 pasztával, tisztán.

    Ha engem kérdezel, hűtésre 3 hőcsővel akármit el kell felejteni. Itt azért ha tuningolsz tud lenni TDP, azt halkan nem fogja egy ilyen meghűteni. :N Én amit ajánlani tudok, az az Alpenföhn Matterhorn Pure [link], olcsó, de nagyon jó hűtő (7K-ért vettem itt az aprón), én azzal használom, és nagyon szépen csendben meghűti 4,05Ghz-en, jó hőfokokkal. :K
    Sajnos erről képem hirtelen nincs, de van egy 4300Mhz-ről: [link]. És ez is még csak a gyári egy darab ventijével készült, 1500rpm-en, ami a max, amit tud, de nem is kell több. Napi használatban hangját nem hallani, ha jól beállítod a PWM vezérlést az alaplapon. Hivatalosan 200W-ig ajánlják, meg is hűt nálam nagyjából annyit ha kell, jó házszellőzéssel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák