Új hozzászólás Aktív témák

  • Qru

    MODERÁTOR

    válasz cut #25962 üzenetére

    Akkor nem mér jól. Legalább 23-24 fok van nálatok ha baba is van. Már pedig se vízzel hűtve se léggel hűtve nem lehet hidegebb a proci mint a környezeti hőmérséklet. Egyszerű fizika. De nem baj, ezek nem mérnek rendesen idle-ben, illetve a senzorokot a "magas" (értsd: cpu die trashold) ra van méretezve ott mérnek csak pontosan ahogy Jorus is írta. Core2-nél is így volt már, lényegében csak a die trashold hőfoktól való távolságot méri (azt is csak annak közelében pontosan (szűk az úm operating range-e)) és a progi (CoreTemp pl) ennek alapján számolja ki kb a hőfokot. Ami tévedhet, mert üres jératnab messze a halálozási ponttól (csak, hogy ne használjak olyan soka angol kifejezést :) ) a pontatnal mérés eredménye képpen pontatlanul is számolja át. Nem véletlen hogy a régebbi CoreTemp-ek csak a TJmax-tól való távolságot mérték anno.

    mpierre: Igen ahogy HSM is írja paszta függő is erősen. Ez nagyban változik ugyanis a viszkozitásától is. Egy vizesebb paszta hamarabb elveszti az ideális (hűtés szempontjából term.) viszkozitását azokat gyakrabban kell újra kenni 1-2 év, függ attól is hogy mennyi hőt termel a proci is. Nyilván egy magasabb hőfokon üzemelő procin hamarabb kiszárad a paszta mint egy hűsebb darabon (ezért nem konkrétabb időpontot ír a gyártó, hanem up to 3 years-et). A sűrűbb pasztákat meg elég 3 évente újra kenni. Nyilván vagy egy ideális állapot, amikor nem is túl vizenyős és nem is túl "száraz". Ilyenkor a felületek érdességéből adódó hézagokat még/már kvázi tökéletesen kitölti (a nagyon száraz meg nem ugye). Ez függ persze a két felület hézagosságától, érdességétől is.
    Ezért van az, hogy pl a vizenyősebb paszták feleknésük után pár napos/hetes használat után hőfokbéli javulást mutatnak, ahogy kicsit besűrűsödik a paszta (elpárolog a "felesleg"). Ha meg nagyon kiszárad akkor meg romlik a hűtés hatásfoka, na olyankor kell újra kenni.

    subaruwrc: Ez szép! Grat! :C

    [ Szerkesztve ]

    #nincsbennetarcsi

Új hozzászólás Aktív témák