Új hozzászólás Aktív témák

  • Qru

    MODERÁTOR

    válasz cut #25673 üzenetére

    Hát nehezen... Az uncore sebességnek legalább a ram sebesség duplájának kell lennie, amit azt jelneti, hogy a 2000-es ramhoz 4000MHz-es uncore sebesség kell. Ezt viszont az Intel által engedélyezett max fesszel (1,35V) nehezen tartható a legtöbb proci esetén. Nyilván lehet tolni több fesszel is, de akkor azzal kell számolni hogy a proci élettartam jelentősen csökken ami egy ilyen drága procinál már erősen meggondolandó tényező.
    Kérdés a te procidnak menyni fesz kell a stabil 4000-es uncore órajelhez, mert ez procinkáént eltérő, akár csak a többi részegység tuningpotenciálja.

    Ram sebesség nem sokat számít (nem annyira hangsúlyos), azért nincs akkora nagy gyorsulás a gyors ramok esetén. Eleve mivel 3 csatornás módban megy a ram nem az a szűk keresztmetszet hanem többnyire az uncore órajel. Ezen keresztül kommunikál a proci és a prociba integárl memória vezérlő (is). Tehát hiába gyors a ramod ha a procinak várnia kell a lassú uncore sebesség miatt mire elér a ramból a proci feldolgozó egységeihez az adat.

    KAMELOT: Igen, majd lesz egyszer nekem is 980X-em csak még egyelőre marha drága és igazából még ennek a "kis szerencsétlen" 920-asnak a tudását sem használom ki még.

    mod:

    scope2007: Nem tudom, 920-am van csak, ha meg felhúzom 930 órajelére akkor meg az uncore és QPI órajel is nő (a fix szorzók miatt) ami nem ad reális/ekvivalens értéket az alap 930-ashoz mérten. De majd jönnek a 930-as tulajok.... ;)

    mod2:

    Cut: Hát az nem vmi vaskos, nekem 17k felett megy olvasásban 1600 CL8-ban (kép). Persze kérdés mennyi megy az uncore-od, mert attól is függ az erlért eredmény(ed).

    [ Szerkesztve ]

    #nincsbennetarcsi

Új hozzászólás Aktív témák