Új hozzászólás Aktív témák

  • villamos

    őstag

    Ezt a topicot is megtaláltam.
    A problémám a következő.
    Vásároltam egy Samsung 710N típusú TFT-t. Pixelhiba szerű jelenséget tapasztalok rajta, vagy mégsem?
    Amikor megvettem, beüzemeltem, és megnéztem a képernyőt. A windows különféle színeivel készítettem natív felbontású képeket, pirosat, zöldet, fehéret, feketét, szürkét ezt a trutyiszínű világos kékes zöldes árnyalatot, ciánnak modják asszem, meg a magentát, vagyis az alapszíneket.
    Utánna képnézegető programmal nézegettem a szines háttereket, fénylő pont, ill egyéb hiba után kutatva.
    Tudom hogy vannak erre megfelelő programok, de mindegy, nem akartam keresgélni, a célnak megfelelt ez a módszer is.
    Szóval nézegetem a színeket. Elsőre nem észeltem anomáliát, ezért még párszor végignéztem őket alaposan. És akkor hirtelen a magenta képen megláttam valami furcsát. A jobb oldalán a legutolsó oszlop ugyanis totál kék a magenta lapon. Egy egész kék csík a kijelző tetejétől az aljáig. Gyorsan megnéztem a többi színt is, de a többin nem észlelhető ez a csík csak akkor, ha a magenta szín van a háttérben.
    Szóval az a kérdésem, hogy valóban beteg a kijelző vagy ez teljesen természetes? :F Mert a másik TFT-n is megnéztem itthon és azon is ugyanez a jelenség tapasztalható.
    Mondjuk nem nagyon zavaró, csak akkor látható, ha a magenta alapon a képernyő jobb oldalát bámulom tök közelről... én meg minden hátteret használok, csak magentát nem... :DDD

    Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!

Új hozzászólás Aktív témák