Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    válasz Louro #11868 üzenetére

    A kinyúvasztott egerekkel van a legkevesebb gond. Néha egy-egy éjszaka 3 db-ot is összeszedek "főzeonban" a fogyasztásra előkészített példányokból. A gond az élő prédával van, amivel engem is megpróbál megtanítani vadászni.

    Mindig ugyanaz a rituálé: behozza, még a szájában van az élő zsákmány, de nyávog két egyedien mélyet, amit csak élő ajándék esetén tesz, leteszi a lábam, vagy a székem elé a négy lábára az egeret, az ijedtében lapul, a cicus meg szépen hátrál a szoba faláig és ott elfekszik úgy, hogy lássa az akciót, ami következik. Az egér meg pár másodperc múlva egy speedy gonzales módjára elpucol, és elbújik valahova. Macsek felkel, pár perc múlva kikotorja az egeret, és újra beteszi oda, ahol előtte volt, majd megint elvonul figyelni. És ezt "játsszuk" akár egy órán át, amíg vagy az egér nem bírja már tovább a kiképzést, vagy olyan sikeresen bújik el valahova, hogy a macska nem tudja előszedni többet, mint ahogy ez tegnap is történt az ötödik forduló után.

    Ilyen aztán aznap éjjel, rosszabb esetben egy-két napon belül mindig megvan, és a cicus csendben elfogyasztja zsákmányt (a sikerről a meghagyott egérfej tanúskodik). A tegnapi például nem lett meg most az éjjel, úgyhogy most is itt van velem. Pedig hallottam, hogy igyekszik elkapni, de még nem sikerült. Szóval ne irigykedj, aranyos a macsek, hogy így kedveskedik, de mindennek van határa. Köszönöm, nem kérek több egeret a lakásba :DD

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák