Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
Topikgazda
válasz eldoble #10452 üzenetére
Nem csak a bőr alkalmas a pasztás fenéshez, lehet az fa vagy más olyan kemény anyag, amin pontosan lehet tartani az élszöget és az élszalag sík marad, mert nem süpped bele a bőrbe.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Viperator
őstag
-
hcs57
őstag
válasz eldoble #10684 üzenetére
Írod, "elvileg".. gyakorlatilag nem?
Az ajánlott Lidl-s [link] kő még a durvább is 400/800 finomságú, nem igazán durva élezéshez van. Ezeknél már elvárás a vizes alkalmazás.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz eldoble #10700 üzenetére
Egyébként biztos van különbség recés kés és másik recés kés között. Nekünk olyan van, amin relatíve nagy hullámok vannak, azzal jó. Meg attól is függ, hogy milyen kenyérrel próbálom, van olyan kenyér, ami már "friss" korában is totál morzsalékos. De van itthon egy egyenes kenyérvágó kés is, ki fogom próbálni, és elfogadom, ha neked van igazad, beszámolok majd.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz eldoble #10702 üzenetére
A morzsalék igen, az van. De a keményebb héllyal rendelkezésű kenyeret jobban harapja a fogazott. (És én is szeretem a ropogós szélét.) Igen, az éles penge ezt a kenyeret is viszi. De azt nem kell huzogatni paradicsom, hagyma, paprika aprítás közben sem. (Hetente élezhetem a késeket. )
[ Szerkesztve ]
-
User_2
tag
válasz eldoble #10804 üzenetére
egyébként mire szánta a gyártója ezt a fajta bicskát?
több késest is kérdeztem arról mi az alapvető funkciója, csak az olyan szakeladói választ tudják, minthogy "amire a kedves vevő használja"
érdekes, h nemcsak magyarországon, franciaországban is ismert
nehéz elhinnem, hogy direkt szalonnázáshoz készítettek volna egy ilyen hosszú, vékony pengéjű bicskát. alapvetően tok nélkül, olyan kivitelben, ami nehézé teszi, tehát zsebben nem praktikus, táska kell hozzá.
mechanikai megvalósítása labilissá teszi: hosszú penge, rövid forgócsap.
leginkább bökőnek momdanám, esetleg levélkés, de nemannyira mindennapi általános használatú bicska.nem kötözködés, nekem is van itthon öröklésből, teljesen elterjedt, sok helyen kapni
tényleg nem értem mi a varázsa -
User_2
tag
válasz eldoble #10808 üzenetére
köszönöm, hogy válaszoltál,
ezt a leírást én is olvastam, de nehezen hihető.
nekm is van öltönyöm, zakóm, finom könnyű anyagból is, vastag gyapjúból is.
ezt a szalonnázót viszont nem viselném öltönyzsebben,
tweedzakó spéci bicskazsebben sem, szörnyen lehúzza.
súlya a zakó varrásait kikezdi, a zakó szövet esését megváltoztatja,
nem tudnám úribicskának nevezni.emellett a másik használati mód a szalonnázás: gyerekkoromban láttam élő autentikus népi embereket szalonnázni: késsel emelik a szájukhoz a szalonnát és a kenyérkatonát is, azaz a kés egyben kanál is -persze fura ezt így mondani.
vékony pengéről a szalonna lefordul, kenyér is
(gyerek voltam a késre már nem emlékszem)
se nem biztonságos, se nem stabil mozdulat egy vékony hosszúpengéjű késsel.valami más lehet az elterjedtség oka. valahogy nem stimmel a leírás.
de nem dekanonizálni akarom a bevett tézist ,csak feldobtam, hátha lesz majd valaki, aki más legendát is ismer, mit a széleskörűen ismert.
-
veterán
válasz eldoble #10804 üzenetére
Magyar késkészítők már így is eléggé elszállt árakkal dolgoznak, nem hiszem, hogy Karácsony környékéig jelentős áremelést tudnának érvényesíteni. Már két éve is nagyon magasak voltak az áraik, úgyhogy szalonnázónak inkább Kínából vettem bicskát
Egyszerűbb nyitás, nyitott állapotban lockolt penge, nem csúnya kinézet, tized árMinden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
válasz eldoble #10821 üzenetére
Ennek a pengének 2,41 mm a vastagsága, ez benne van az általad írt tűréshatárban.
A penge formájára pedig eddig egyetlen szalonna sem panaszkodott
Aki szerint ez egy olcsó gagyi, annak igaza van
De nem hiszem, hogy csak azért, mert valaki rugóacélból kézzel csiszolja ki a pengét, attól hanyatt kellene esni. Ennek a "gagyi" kínai bicskának sokkal egyszerűbb a nyitása, nyitott állapotban is stabilan rögzített a pengéje, a gagyi damaszkuszi minta ellenére legalább olyan jó a pengéje, mint a sokak által agyonhájpolt kézműves bugylibicskáknak
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
veterán
válasz eldoble #10842 üzenetére
Igaz ez pl. egy magyar vadászkésre is, azt is használni kell arra amire való és annak sem lesz semmi baja, sőt, örömet okoz a gazdájának.
Igen, a magyar késkészítők által készített vadászkéseket, tőröket én is nagyra becsülöm. Ahogy nem tudom elképzelni, hogy pénzt adjak egy magyar szalonnázó, vagy fejesgörbe bicskáért, úgy nagyon is el tudom képzelni, hogy veszek egy Pájer Gyula féle Őrmestert, vagy egy szép kést a KelemenKésekről, vagy BucaVasgyúrótól egy szép darabot
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz eldoble #10842 üzenetére
Én a használós kategóriába tartozok, és nem azért veszem hogy vitrinben legyen vagy hogy a konzerválással foglalkozzak. Tehát pl. fa markolathéj már gyanús hogy repedezni fog, ha a bicska szerkezeti elemei nem rozsdamentes fémből vannak, akkor gyanús hogy rozsdásodni fog, ha vas vason csúszik akkor gyanús hogy kopni fog és lötyögni, szóval ha 150 évre vesz az ember bicskát, akkor jól kell ismerni minden elemét, és ez általában nem biztosított, vagyis jó eséllyel nem fog addig kitartani.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
Topikgazda
válasz eldoble #10848 üzenetére
Nekem vannak negatív tapasztalataim is.
Pl. tizenéves koromban vettem a vasboltban egy bicskát, és 5-10 év múlva eltört a rugó, semmi nem tartotta a pengét se bent se kint.
Húsz éves korom körül volt egy náder forma agancs markolathéjas bicskám, adtam neki a seregben konzervnyitást, azt bírta, viszont az agancs a szegecsnél már repedt volt, ha nem veszik el valamikor az idő viharában, akkor valószínűleg már leesett volna.
Vettem a vaterán egy szalonnázót, gyöngyház vagy szaru markolathéj, szintén repedezik, a penge oldalirányban kicsit lötyög, kikopott.
Szóval nem mindegyik bírja a használatot, azt meg nem szeretem, ha pátyolgatni kell a bicskát, szétszedni, tisztogatni, olajozni. Legyen elég a fenés.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
Topikgazda
válasz eldoble #10895 üzenetére
Lehet ezekkel is, kérdés hogy mennyire tompa, meddig tart. Az él helyett lesz egy íves felület a kopástól, ezt úgy lehet javítani, hogy le kell szedni anyagot az élszalag egyik vagy mindkét oldaláról egészen addig, míg ez az íves rész el nem tűnik. Ha finom eszközzel csináljuk nyilván tovább tart. Ezért érdemes kétféle durvasággal élezni, egy durvábbal, ami gyorsan leszedi az anyagot, viszont nagyon nagyok lesznek az élen a barázdák, ezért kell egy finomabbal simítani.
Az acéllal én már láttam fémreszeléket lehullani, úgyhogy ezzel óvatosan, mivel csak egy ponton érinti a pengét, ott nagy nyomás keletkezik, és képes faragni az acélt. Ezért nem szeretem az acélkorongos vagy keményfémlapkás élezőket, mert azok sok esetben késgyilkosok.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
veterán
-
veterán
válasz eldoble #10899 üzenetére
Konyhakések esetén nemnagyon kell foglalkozni az eredeti élszöggel, a kés alkalmazási formája határozza meg az élszöget.
Finom munkára való kések esetén 12-15 fokos, hús csontozására, nagyobb húsdarabok vágására való kések esetében pedig 15-20 fokos élszöget érdemes beállítani.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz eldoble #10897 üzenetére
Az él az ami minden vágáskor behatol az anyagba, ezért szerintem az kopik legjobban. Fejlámpával szoktam élezni, és ha ránézek az élre pontosan szemből, ha látok fényvisszaverődést akkor tompa az él, ha éles akkor semmi fényt nem látni, mert nincs ami visszaverje. Csak addig kell fenni, amíg ez a visszavert fény eltűnik, a többi már fölösleges. A kés olyan irányban álljon, hogy megegyezzen a lámpa és az egyik szem vonalával.
Az acélról azt olvastam, hogy a mikro kihajlásokat tereli vissza az él vonalába. Az él elég vékony, és ha nem töredezik ki akkor a masszivabb anyagok vágásakor sérülések érhetik oldalirányú erőhatáskor, egyszerűen kihajlik az él egy kis szakasza, ezeket tereli vissza az acél, vagy letöri, de onnantól az már elég problémás él. Henteseknél látni a gyakori acélhasználatot, beleakadnak a csontokba, másrészt nincs idő munka közben rendesen fenni, és főleg nem naponta 20-szor, ezért meghúzzák, vonalba kerülnek a dolgok, mehet tovább.
Elrontani egy élet bármivel lehet. Ahol nincs az élszög vezetve, ott a kéz rontja el ha nem egyezik a szög a késével. Ahol vezetve van, ott meg az él egyenletessége van veszélyben a kés teljes hosszában, mert ha egy helyen több csiszolást kap, akkor ott lesz egy lépcső. Ez akár a pálcás, akár a gépi csiszolásra is igaz. Ezeknél az élezőknél nem az élszögre kell figyelni, hanem az egyenletes késmozgatásra és nyomóerőre. Ilyen szempontból a fedekövesek vannak előnyben, ott az élszög is viszonylag jól tartható gyakorlat nélkül is mert csak függőlegesen kell tartani és úgy húzni, meg a lépcső belecsiszolása sem lehetséges. Hacsak valaki nem függőlegesen mozgatja a kést és csak egy pontot csiszol az élből.
Az igaz, hogy kézzel nem nagyon lehet pontos élszöget tartani, Azonban vegyük figyelembe, hogy az él mögött mi van az nem számít a vágáskor, ott csak azért van fém mert az élet az tartja. Vagyis kell egy előcsiszolás ami valamilyen élszögű, és egy második finomabb kövön, ami egy kicsivel nagyobb élszögű. Azt meg mindenki érzi, hogy az előbb kicsit laposabb szögben volt a kés a kövön, most meg egy kicsit merdekebben. Tehát nem abszolút szöget kell tartani, hanem relatívat. A nagyobb szögű finomabb csiszolás biztosítja az élet, és kevesebb lesz a munka, mert csak az élszalag él felőli szélét kell finomra fenni, a mögötte levő élszalag felület marad durvább, az úgyse vesz részt a vágásban. Ez tulajdonképpen csak 2-3 húzás oldalanként a finom kövön. De a ferde kerámiakorongos élezővel se sokkal több. Kialakítja a másodlagos élszalagot pillanatok alatt. Aztán mikor már a fenések miatt szélesedik a másodlagos élszalag, és egyre hosszabb idő a fenés, akkor megint kell a kisebb szögű élszalagot a durvább kővel kialakítani, és megint a finommal a másodlagost.[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
Topikgazda
-
gyapo11
Topikgazda
válasz eldoble #10942 üzenetére
A kínai szalagos csiszolón ha kicsit rányomom, akkor pár perc alatt mm-eket tudnék leszedni a pengéből, tehát ezzel akár a levezető élet is meg lehet szüntetni és fölcsiszolni a pengehátig. Ezt én élezésnek nevezném, pedig kő nincs sehol, csak szalag. A vezető görgőkön elég domború a szalag, ott valami vezetéssel eléggé homorú élszalagot is tudnék csinálni, de borotvakésen kívül ennek nem látom értelmét.
Ennek ellenére a nagy vizes kő nem rossz, láttam méter ármérőjűt videón, csorgott rá a víz, nem tudom hogy egyáltalán kő volt-e vagy pl. fakorong ráragasztott szalaggal. Ha nem csorog rá víz, akkor akár be is merülhetne egy csiszolópor-víz kevekéket tartalmazó kádba, az optikai lencséket is hasonlóan csiszolják sima vas fejjel, amit ezzel a csiszolóporos lötyivel kennek/locsolnak. És ami az üveget viszi az az acélt is.
Fenni bármivel lehet, kistányér alján is a máz nélküli kerámiával, fenyődeszkára kent polírpasztával és még hosszan sorolhatnám. Egy a lényeg, valami olyan anyag súrlódjon a pengén ami képes koptatni. Az élezés alatt gondolom mindenki egy kicsit komolyabb alakítást ért, amihez egy kicsit komolyabb eszköz kell, lehet ez egy durvább kő, egy géppel mozgatott szalagmenyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
bigmasterg
addikt
válasz eldoble #10982 üzenetére
Köszi a tippeket mindkettőtöknek.
Közben elkezdtem Opinel-eket nézegetni (van belőlük dísz dobozos is, ha már ajándék). Tudom, alapvetően olcsóbb kések, de stílusban jobban illenek az "öreg"hez.
Azok amúgy rendben vannak? Vagy más gyárt hasonló stílust? Szalonnázónak számít ez?
Nagyon kezdő vagyok kések téren, sorry.De ha már szóba jöttek Alis árak alatti cuccok. Kb két hete rendeletem ilyen késélező szettet, Alin leglalabb duplája.
-
H-Zol
senior tag
válasz eldoble #10982 üzenetére
Én már sok mindent rendeltem knifestock oldalról ,
nem csak késeket hanem például zseblámpákat is meg több mindent , és sokszor jobb az ár mint kinából
Sőt nállatok 27% az áfa itt nálunk romániában meg 9% , több határ melletti Magyar ismerősömnek rendeltem mert 18% az 18% Nagyobb rendelésnél küldtek 20 % kupont a következő vásárláshoz ! -
H-Zol
senior tag
válasz eldoble #10984 üzenetére
Van aki érzi az ízét de van aki nem , én például érzem de nem zavar , tudok olyannal is enni , de inkább alma , paradicsom stb ezeken jobban érzik az íze , de azért én se olyannal eszek de ha nincs más megeszem azzal is , de van aki nem !!
Ithon victorinox konyha késekkel eszek , de itt van előttem , itt egy kép rolla talán 1mm vastag , megy mint kés a vajban -
gyapo11
Topikgazda
válasz eldoble #11331 üzenetére
Akkor jó. Komolyabb élezéshez kevésnek tartom, de a három fokozattal karbantartani az éleket mindenképpen jó. Az ilyen korongos fenők szokásos korlátaival, bumszlis penge tövét nem élezi, az élszög fix, és az ívelt hegyet sem könnyű, a hegy felé folyamatosan emelni kell a markolatot, hogy az élszalag lehetőleg merőleges legyen a korongokra.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
Topikgazda
válasz eldoble #11370 üzenetére
Én úgy, hogy nem szabadon mozgó beállítás van, hanem egymás fölött lukak, és amleyikbe dugom a pálcát az határozza meg a szöget. De az ilyen szabadon bárhol rögzíthető cuccot csak valami jelöléssel. És azt sem szabad elfelejteni, hogy bármelyikkel, az enyémmel is változik a szög ha az él nem ugyanott van mindig. Ez ilyen.
Az aprólékos beállítgatás miatt átprofilozásra, élszög változtatásra, nagyobb hibák és tompaság javítására ajánlott, napi karbantartásra nem.[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
Topikgazda
válasz eldoble #11398 üzenetére
Annyiban javítanám, hogy nem rontod el az élet, hanem átprofilozod, élszöget változtatsz, ami egyrészt sokkal tovább tart, több követ koptat, és több anyagot szed le a késről. Ha ezt gyakran ismétled, akkor hamar lesz egy jó keskeny pengéjű filézőkésed. A tökéletes fenés az, amikor pontosan megegyezik a csiszolás szöge a kés élszalagjának szögével.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
H-Zol
senior tag
-
Lacerta
aktív tag
válasz eldoble #11464 üzenetére
Nincs ilyen összefüggés, a krómtartalomtól lesz korrózióálló egy acél, ausztenites meg a nikkeltől, mert az tágítja a gamma mezőt egészen szobahőmérsékletig.
Vajaskenyér pedig egyrészt, mert nem edzhető ( ausztenites ), másrészt meg mert kicsi a széntartalma, mivel a króm erősebb karbidképző, mint a vas, és a krómot fém formájában szeretnénk látni, nem karbidként.
Az ausztenites korrózióálló acélok nem a jó korrózióállóság miatt ausztenitesek, hanem mert jellemzően lemezt, drótot, stb. csinálnak belőlük és ott lényeges a jó alakíthatóság.
Martenzites acélból is létezik jó korrózióállóságú, csak drága, és nehezebb vele dolgozni. -
Lacerta
aktív tag
válasz eldoble #11471 üzenetére
Hú, ezt nem nagyon értem:
"Nincs ilyen összefüggés"
mire gondolsz?
"Az igazán jó korrózióálló (ezek nem mágnesezhetők) az ausztenites acélok"
Erre. Az ausztenit nem függ össze a korrózióállósággal. A krómtartalom, az igen.így van, hol írtam, hogy nem így van, DE nem csak a króm növeli a korrózióállóságot, pl. Mo, Ni.
Nem azt írtad, hogy nem így van, hanem hogy a jó korrózióálló acélok ausztenitesek. Ez így félreérthető.
A korrózióval szembeni ellenállást sok minden növeli, vannak pl. időjárásálló acélok, vagy a megfelelő szövetszerkezet is védelmet nyújt ( a szén-vas eutektikum pl. egyéb ötvözők nélkül is meglepően jó ellenállóképességgel rendelkezik ), de a klasszikus korrózióálló acéloknál a felületen kialakuló, tömör, króm-oxidokból álló hártya az, ami biztosítja a védelmet, és itt is vannak fokozatok, ún. rezisztenciahatárok, amelyek a krómtartalom függvényei.?? , általánosságban az ausztenites acélok jobb korrózióállósággal rendelkeznek mint a martenzitesek, és, ahogy írtad sokkal jobb az alakíthatóságuk
Ahogy fentebb is írtam, valóban befolyásolja a szövetszerkezet a korróziós hajlamot, de ha megvan az I. rezisztenciahatár ( a tömör króm oxidhártya a felületen ), akkor voltaképp már mindegy, milyen kristályszerkezet van alatta, amíg ezt a hártyát nem távolítjuk el gyorsabban, mint ahogy magától létrejön.
Ezt az oxidhártyát valóban nehezebb létrehozni ferrites acéloknál, de nem a ferrit miatt, hanem mert ezek azért ferritesek, hogy nagyobb szilárdságúak, illetve edzhetőek-nemesíthetőek legyenek ( amihez kell az alfa-gamma átalakulás ), és ehhez kell a magasabb széntartalom.
De a szén jobban szereti a krómot, mint a vasat, inkább alkot króm-karbidot, mint vas-karbidot, viszont ha karbid formájában van ötvözetben a króm és a szén is, akkor se martenzitet nem tudunk csinálni, se oxidhártyát a felületen. Meg lehet oldani, hogy ez ne így történjen, csak picit bonyolultabb.Az ausztenites korrózióálló acéloknál nagyon pici a széntartalom, így olcsón meg lehet úszni hogy elegendő szabad króm legyen az ötvözetben. Persze ettől még van bennük szén, és mivel a króm javítja a szilárdságot és az átedzhetőséget, ezért ha ferrites lenne, elég nehéz lenne belőle mondjuk lemezt hengerelni, és bonyi lenne a visszalágyítás, mert hajlamos lenne beedződni.
Na ezért adnak nikkelt hozzá, mert az a gamma vasat ( ami rendesen csak 723 fok felett stabil ) "lehozza" szobahőmérsékletre, és ha nincs hűtésnél fázisátalakulás, nincs martenzit sem.Rezisztenciahatárból az I. az ilyen 11% krómtartalom körül van ( elvi érték ), ennyi króm kell ahhoz, hogy a felületi króm-oxid "szigetek" összeérjenek, és tömör bevonatot alkossanak. A krómtartalom további növelésével elérhető a II. illetve a III. rezisztenciahatár, ezek azt jelentik, hogy a fölös króm egyéb oxidokat is tud képezni, amik ellenállóbbak annál, mint ami az I. rezisztenciahatárnál kialakul. A jobb és kevésbé jó korrózióállóság erre utal. Ferrites ( edzhető ) korrózióálló acéloknál nehezebb a II. és a III. szint elérése. Ez ott jelentős szempont, ahol nagyon erősen korrozív közeggel, mechanikai, koptató jellegű igénybevétellel, magas hőmérséklettel, illetve ezek tetszőleges kombinációival rendszeresen/folyamatosan találkozik az acél.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz eldoble #11526 üzenetére
A számok alapján fölöslegesen sok a lépcső és túl közel vannak egymáshoz. Nekem ilyenem nincs, de 3 vagy 4 lapos gyémántlapos készlet van hasonló számokkal, és nagyon durvának találtam késhez, nem is használom, kint van a műhelyben, baltához, kerti késhez jó.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Apophis
őstag
válasz eldoble #11557 üzenetére
Durva, a fél ZT és Benchmade palettát lekoppintották, aztán 80-140k-s késeket adnak 10-20-ért . A képeken meg többnyire eredetit mutatnak, bár vannak anomáliák, de nyugi, nem olyat fogsz kapni, érdemes videókat meglesni. Csinálnak a kínaiak jó késeket, de a minőség náluk sem ennyibe kerül...
...a lamb in a lion’s presence, no recourse beyond obeisance, no hope beyond prayer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Politika
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Holnap mutatkozik be a HTC új készüléke
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Bluetooth hangszórók
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tényleg jobban fogyaszt a Peugeot, az Opel és a Citroen?
- További aktív témák...
- Xiaomi Smart Cooking Robot. Teljesen új bontatlan 2 év garanciával!
- Motormatrica szinte minden motorra! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Eladó Családi Ház Nőtincsen 70 négyzetméter Lakó rész + 40 négyzetméter beépíthető rész
- Prémium autómatricák kedvező áron! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen