Új hozzászólás Aktív témák

  • niof

    addikt

    válasz Dorien #82965 üzenetére

    Azért azt ne felejtsd el, hogy egy hangosított (bármilyen stílusú) koncerten sokkal inkább a hangosítást hallod... Ebben teljesen igaza van Ba cy lus-nak. Kb. úgy kell rá tekinteni, mint egy otthoni hangfalas rendszerre, annak az összes buktatójával együtt, plusz megfejelve még néhány (jó pár) tényezővel. A sokkal nagyobb tér és annak akusztikai viszonyai (amennyiben zárt terű koncert), hogy hány ember van jelen, mennyire az adott rendezvényhez van az a tér kialakítva (pl. koncertterem, vagy csak épp ott tartják, mert más helyet nem tudtak bérelni - kisebb zenekarok például). Vagy esetleg szabadtéri rendezvény e? Mert az megint teljesen más hangosítás szempontjából. Függ a használt berendezésektől, de éppúgy a jelen lévő hangtechnikusoktól is, hogy épp hogy sikerül nekik beállítani a technikát. Jó, persze tudom, használnak referenciákat, még talán méricskélnek is nagyobb rendezvények esetén, de igazán jól beállítani nem egyszerű egy koncert kihangosítást.
    Voltam pár koncerten és fesztiválon is, és mindegyik máshogy szólt. A legrosszabb hangú beállításokat az egyik legnagyobb fesztiválon hallottam (Balaton sound). A main stage egész jó volt, de a kisebb helyszínek legtöbbje pocsék. A Heineken stage és a Telekom Aréna még a jobbak közt volt, de a többi helyen 20 percnél többet nem lehetett kibírni, annyira rosszul szólt.
    Ahova meg minden évben megyünk (idén kérdéses, ugye covid? :W ), a B My Lake, ott Martin Audio hangosítás szokott lenni, elvileg ugyanaz a csapat csinálja minden évben, mégis, tavaly szólt talán a legszebben. 2018-ban Keszthelyen borzalmasan hangos volt, 10 perc után kellett a füldugó, annyira ordítottak a közepek. Tavaly halkabb is volt, és egyenletesebb is volt a hangzás.
    Szóval, biztos vagyok benne, hogy hallottál jó pár jó hangú koncertet, ami tetszett, de ettől függetlenül ott nem a hangszereket hallod, hanem a teljes közvetítő láncot...

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák