Új hozzászólás Aktív témák

  • Killberk

    aktív tag

    Hello!

    Bár biztos volt már téma itt, hogy milyen fejhallgató ajánlott erősítő nélkül, elég sokat is keresgéltem a topikban, de nem sikerült rátalálni olyan típusra ami felkeltette volna a figyelmem.

    Egy nagyon régi AKG K66 félnyitott fejhallgatót cserélnék. Árához képest okés, nem gyalázni akarom, de már szeretnék valamit, ami lényegesen jobban szól, illetve két problémám volt vele kezdetektől fogva:
    Az egyik, hogy a basszusa elég gyenge (értem, hogy félnyitott, de azért ennél biztos lehet jobban is csinálni).
    A másik, hogy kb. egy óra után már kényelmetlennek éreztem mindig is (nyomja a fülem, pedig szerintem semmi különös elváltozás nincs vele, úgy értem nem nagy, nem áll el).

    Ez utóbbi miatt a fő szempont az új fejhallgatónál a kényelem lenne. De ettől épp csak hajszálra marad le a lehető legjobb hangminőség (árkategórián belül).

    Adná magát, hogy ha valamivel több basszus kell, akkor vegyek zártat, de abból a kevésből amiket régebben próbáltam, egyik se jött be (jobb volt a basszus, de valahogy mégse volt az igazi összességében). Szóval továbbra is félnyitottban gondolkodom. Hiszem, hogy abból is lehet értékelhetőbb mélyhangokat kihozni, mnit amit K66 tud. :)
    Így találtam rá a DT 880-ra. Elég sok tesztet és fórumot olvastam vele kapcsolatban. Általában a 32 ohm-osról elég lenézően szólnak, illetve ahhoz is ajánlott az erősítő, mert azzal állítólag jobban szól. A 250 ohm-oshoz meg muszáj. A helyzet az, hogy nincs kedvem plusz 25 ezret kiadni pl. egy E10K-ra, az 55 ezres fejhallgató mellé, hogy normálisan szóljon, mert hangfalakat is mostanában cserélnék (nem, ahhoz sincs erősítőm :) ) .

    Szóval a kérdés: van olyan fejhallgató ami ebben az árkategóriában és hangminőségben játszik, vagy ha ennyire nem akarok erősítőre is még pénzt kiadni, akkor felejtsem el ezt az árkategóriát és nézzek valami olcsóbbat, amit meghajt normálisan egy alaplapi hangkártya is? A gyengébb hangminőséget meg fogadjam el.
    Ami még szempont, az a 3 méteres kábel megléte, vagy legyen cserélhető.

    Köszönöm ha elolvastad, a konstruktív javaslatokat meg még jobban! :)

    ui: abban a nyomorúságos helyzetben vagyok, hogy nem tudok fejhallgatót kipróbálni, szóval vakon kell vásárolnom. Igaz, ha nagyon mellényúlok, még visszaküldhetem (emiatt magyar webshop a preferált).

    [ Szerkesztve ]

    http://killberk.deviantart.com/gallery

Új hozzászólás Aktív témák