Új hozzászólás Aktív témák

  • niof

    addikt

    válasz Rise17 #42485 üzenetére

    Mivel a felsoroltak közül vannak olcsóbb és drágább modellek is, így bátran ajánlok pár típust, amit én használtam. Bár én csak bedroom DJ-zek néha, ha kedvem úgy tartja, de eddig igyekeztem olyan típusokat választani, amik népszerűek voltak a DJ világban, strapabírásuk, "szolgáltatásaik" és minőségük alapján.
    Az első, egy igazi klasszikus, a Technics RPDJ-1200. Rengetegen használták anno, nagyon megbízható, jó hangú kis darab.
    Aztán a Sony MDR-V700DJ, ezt sajnos már nem gyártják, pedig jó volt, a gyenge pontja a pánt volt, nálam is az adta meg magát. :(
    A harmadik az Allen & Heath XONE XD2-53. Nekem az első generációs modell volt. A revíziónál csak néhány dolog változott, tudtommal a driver ugyanaz mint a régiben, amit egyébként az Audio Technica gyárt. Fém erősítésű fejpánt, erős, masszív kivitel, jó csillapítás, lecsatolható kábel, stb. Nagyon jó kis cucc! Személyes kedvencem, John Digweed is sokáig ilyet nyüstölt. :) Ezt csak a nagy mérete, és a hordozhatatlansága (utcára az én egómhoz kicsit nagy :)) ) miatt cseréltem le.

    Aztán jött a nagy szerelem, a Sennheiser HD 25-1 II. Ezt több mint 25 éve gyártják kisebb nagyobb változtatásokkal, főként terepen dolgozó hangmérnököknek lett anno fejlesztve, szóval a hangjával és a hangszigetelésével abszolút semmi gond nincs. Kicsit bucsus kinézete van, de ez csak a látszat, a könnyű súly, a hordozhatóság és a megbízhatóság volt a cél a megalkotásánál. Gyakorlatilag az összes alkatrésze egyesével cserélhető, a kábeltől a fejpánt szivacsáig. Nagyon pontos, precíz hangja van, kicsit analitikusba hajló, de a basszusai is feszesek, pontosak, ha kell, kottázhatóak és mélyre is megy!
    Rengeteg DJ használja! Én is nagyon szeretem, mert könnyű és nagyon jól szól.

    Én ezeket ismerem. Remélem segít a választásban.

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák