Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    Na úgy érzem ideje beszámolót írnom a Fostex T50-RP-ről
    2 hete került hozzám újonnan. Hosszú bejáratódás kellett neki. Planar membrán merevebb??? :F
    Hallgatom mobilról (Samsung GT-I9505 S4LTE), Sony PHA-1-el, (Amíg megvolt az Impact Twin), C3M-PentodeSRPP csöves erősítőmmel.
    Azt kell mondjam az elméletet meghazudtolva! nem ez a planar nem hajlandó jól szólni nagyobb impedanciáról (Pedig a planar membrán erre hivatalból érzéketlennek kell hogy legyen). Már a PHA-1 10Ohm kimenő impje se tetszik neki! A csöves 88Ohm-ja illetve a Twin 80Ohm-ja meg totál kásásá részlethiányossá magashiányossá teszi! Mobilról viszont kifejezetten élvezhető!.

    Kis vacakolás után úgy döntöttem ez még se lesz jó kell valami modifikáció ;]
    1.) Zsepi mod. Fül mögé. Kicsit dönti a drivert fül felé és kicsit kényelmesebbé válik. Nagyon nagyon sokat számít! Több jobb tér! Kényelmesebb! (Gondolkodom párna cserén is azt olvasom több helyen hogy a shure párnák jók rá!)
    2.) Kicsit kásás hangját erős alsó közép és magas rezonanciának tudom be, így le kellett támadnom egy kis blueteck tunninggal. (Képek csomó a neten). Ez nagyon sokat dobott megint a hangzáson egyenletesebb nyugodtabb rezonancia mentesebb lett a hangja.
    3.) Alul Beyerekhez szokott fülem kicsit keveselte a mélyeket így jött az utsó mód... (vagy nem :C ) tömör vatta driver mögé házba. Ez alul kiegyenlítettebbé tette és rezonanciát is tovább csökkentette.

    Ennyi mod után mit is kaptam? kb 45k-s félnyitott fejes. (Ettől független munkahelyen se hangos kifele bármit tudok hallgatni hangosabban is többiek nem hallják). Cserélnem kellett rajta jack-et mivel gyárilag jó hosszú kábele és 6.3-as fix jackje van. (Mobilhoz nem ideális...) Tunningolnom kellett rendesen hogy megközelítse a kis orosz smella planar hangját (Szerencsére kényelemben felülmúlta), de sajnos még így is távol áll a 600Ohm-os DT990 vagy DT770-től. :W A Beyerek lehengerlő szép hangképe és tisztasága továbbra is nagyon komoly a csöves erősítőmmel. Egyszerűen a Fostex elméletben tuti planar teknikája távolról se elegendő befogni a beyer "ezeréves" dinamikus de jól megalkotott teknikáját. A Fostex egyszerűen a limited DT770-em mellett is úgy hangzik hogy 2-3 szám után váltok a beyerre és utána egész este azt hallgatom... :C :C :C Egy dolog nyugtat hogy Galaxy S4-ről munkahelyen nagyon vállalható hangja van és kényelmes (bár munkahelyen nem is hallgatok kifinomultabb zenéket).
    Ezek után el kell gondolkodnom hogy biza Audeze-ék házatáján sok munka lehetett hogy a Planar teknikával ennyire jót tudnak alkotni. (Mérnöki szemmel nagy nagy feladat!)

    [ Szerkesztve ]

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák