Új hozzászólás Aktív témák

  • ArrayOfLilly

    aktív tag

    válasz sgx #2540 üzenetére

    Szia,

    minden kérdésedre nem tudok válaszolni, mert nekem 10y-om van (XP-s), de az 100%, hogy tudsz rá wint telepíteni. És olvastam olyat, hogy valóban érdemes a linux partíciókat törölni előtte.

    Ami a billentyűzetet illeti, az szerintem az elmondottaknál is rémesebb. Nem az van, hogy sötétben nehezen látszik, hanem az, hogy szürkülettől sehogyan se - lehet kapni billentyűzetmatricákat (más kérdés, hogy fekete-fehéret spec. karakterekkel pont sehol). A gombok pedig tényleg nagyon kicsik.

    Ezen elkeseredve/felbuzdulva elkezdtem keresni egy másik gépet - sokat kipróbáltam. (Komolyabbakat nem, nekem annyit nem ért meg.) És a végén beszereztem egy majdnem új Lenovo S9e-t (jobban zavart a felbontás, mint a méret, azért nem S10e).

    Na most a következőt tapasztaltam: utóbbi gép minden szempontból jobb, az azonos paraméterek és a teljesen azonos rendszer mellett még érzékelhetően gyorsabb is, csakhogy...

    Van egy szempont, ami szerint a Toshiba nb100 messze verte az összeset: ez pedig az, hogy a mérete pont annak a határán van, hogy különösebb megerőltetés nélkül bármelyik táskámba belefér és a súlyát sem veszem észre (nő vagyok, női táskákkal). A kijelző teljesen hátradönthető, ami miatt kis helyeken (pl. buszülés, vonat, fotel, hokedli), nyakatekert pozíciókban is kényelmesen és stabilan lerakható és látható . Épp ezért a tükröződést is könnyebben el lehet kerülni. Ha a térdemen egyensúlyozok vele, még pont nem billen meg, sehol, semmilyen körülmények között nem esik pofára - nem billen fel, szebben mondva -. Szóval lehet gyürkélni. (Ésszel, mert ugyanakkor a kijelző fedele nem túl merev...)

    Tehát ha várakozás közben, utcán, városban, közlekedési eszközön akarod elverni vele az időt, ill. vészesetben akarsz rajta 20 percet dolgozni, akkor ideális választás. Amennyiben sokat akarsz rajta gépelni két kézzel és gyorsan, akkor kerüld el inkább.

    Egy hónapja próbálom megszokni a billentyűzetét és nem megy. Pedig szeretem a kis dögöt és meg szeretném tartani. :-(

    Viszont a touchpad mérete ellenére remek. Ahol lehet, igyekszem vele kiváltani a gépelést. (Eddig pont fordítva csináltam, fura is...)

    A garanciát nem érinti az operációs rendszer lecserélése.

    Az az üzemidő azért nem olyan nagyon hosszú, de árához mérten persze igen. Elvileg 3,5 óra, gyakorlatilag nem volt alkalmam lemérni, de a tapasztalataim azért azt mutatják, hogy intenzív wifi használat melle, órajelet és fényerőt levéve inkább a 3 órát közelíti.

    Melegedés: nem mértem, csak az S9e hőmérsékletét, ami picit hűvösebb, de megérzésre azt mondom, hogy inkább a burkolat anyagának eltérése adja a más hőérzetet. Ezekben egyszerűen kicsi a hely. A mért érték jóval alacsonyabb, mint a 15.4"-s notebookomon, ami tapintásra viszont jóval hidegebbnek tűnik. Szóval megtévesztő lehet, hogy ki mit mond erről. Én azt mondom pl. hogy a T61-em óta paranoid vagyok ebben, mert az annyira nem melegedett, hogy azóta 3 gépet nézettem meg szervizben emiatt. Az nb100-at is. :-) De igazából nem vészes. Mondjuk ne tedd rá a paplanodra.

    [ Szerkesztve ]

    http://www.arrayoflilly.com

Új hozzászólás Aktív témák