Új hozzászólás Aktív témák

  • ArrayOfLilly

    aktív tag

    Sziasztok,

    nálam van az nb100-as - még nem biztos, hogy meg is tartom...

    Egyrészt mesélek róla kicsit, másrészt kérek szépen tanácsot.

    Maga a gép édes. Annyira könnyű és pici és cukorfalat - pillanat, csak letörlöm a nyálat a szám széléről -, hogy érzelmi alapon könnyű megszeretni. Nade.

    A méretei és a fogása tényleg nagyon rendben van.

    1) Ha nincsen bekapcsolva az energiatakarékos üzemmód, akkor valóban melegszik, ahogyan mesélték, - ez a példány legalábbis -, pedig egy m1530-hoz viszonyítom, amin alkalmanként palacsintát is lehet sütni.

    2) A billentyűzet matricázása igazából nem csak sötétben nem látszik, de ez nem is olyan nagy baj, mert a kezed úgyis kitakarja az egészet a mérete miatt és úgysem lehet használni, mert az én híresen pici női ujjaim is min. 2-3 billentyűt nyomnak le egyszerre. (Ebben van némi költői túlzás, de sajnos nem sok.)

    Én nem ragaszkodom a kényelemhez, ha érdekem fűződik hozzá, hogy megszokjak valami apró kellemetlenséget. Pl. hogy ne kelljen beismernem, marhasághoz ragaszkodtam, már megint makacs és önfejű voltam, nem tanultam a más hibájából, stb..

    Viszont az nb100 billentyűzete nálam messze túl van ezen a határon: ezt nem fogom megszokni. Mindegy, útközben úgyis pont két kézzel, vakon gépelni szoktam a legkevesebbet... (Legalábbis ezentúl nem fogok.)

    3) Engem meglep, de a manual tanúsága - és az xp system tray ikonja - szerint a teljesen feltöltött akkumulátor mellett nem szabad bedugva tartani a vezetéket, mert túltölt.

    Ez a többi kortárs notebookakkunál jól-rosszul szabályozva van. Itt nem. Ez nekem kicsit kőkorszaki és nem is feltétlenül jut az ember eszébe magától.

    Tegye fel a kezét, aki az x. gépe használati utasítását is betűről-betűre végigolvassa...

    Tudok mellette szóló érveket is:

    1) nagyon jó a wifi kártya benne, annyi hálózatot látok hirtelen, hogy kezdek kételkedni a hazai internet penetrációról szóló statisztikákban. Kb. 3x annyit, mint ezzel: Intel Wireless WiFi Link 4965AGN, pedig ez állítólag oké.

    Sajnos nem tudom, ez hatótávolság és egyéb technikai jellemzők tekintetében pontosan mit is jelent, de a 3x annyi, az 3x annyi, vagyis sokkal több.

    2) a kijelző fényereje magas, így a fényes kijelző ellenére is nagyon jól olvasható, és ugye, a színek is szépek.

    3) picike és robosztus egyszerre, szóval tényleg kiváló útitárs. Nincsen olyan érzésed, hogy agyonnyomod vagy magától szétesik.

    4) nem recseg-ropog és ahogy elnézem, nem is fog egyhamar. nincsenek rajta hézagok, pontatlan illesztések. Össze van rakva, na. ;-)

    5) teljesítményben nem tudom összehasonlítani a többi, hasonló elemeket tartalmazó géppel, mert nem használtam korábban netbookot, de meg vagyok lepve. Nincsen hiányérzetem.

    6) akkuidő: telepítéskor - vagyis másoltam, kitömörítettem, letöltöttem, vírusirtóval szkenneltem, wifi végig bekapcsolva, teljes fényerő mellett 4 órát hozott.

    Ill. én fáradtam bele, ő még bírta volna.

    Ennél papíron kevesebbet tud. Gyakorlatilag bár nem listavezető, de kellemesen csalódtam.

    7. Synaptic touchpad, mindenféle lehetséges touchpad beállítással és fícsörrel, mint görgetősávok, programindítás, böngészők navigálása egyes zónákhoz rendelve, automatikus görgetés, stb.. Minden, ami lehetséges. Számomra tökéletes, a legjobb eddig.

    Viszont férfikézhez mérten kicsi.

    Végezetül a kérdésem:

    kinek kell?

    Nem. Vicceltem csak, a kérdés a speaker.

    Hogy miért nem szól vajon.

    BIOS 1.90, frissítve. Oprendszer XP PRO SP3, legfrissebb gyári driverek, minden alapbeállításokkal. High Definition Audio Bus Driver is van. Device manager szerint semmi se sárga felkiáltójeles, vagyis ott minden rendben.

    És a csoda, hogy fülessel hang is van.

    A) Valamit mégis elcsesztem. (Ami eszembe se jut.)
    B) Ők szúrtak el valamit és vigyem azonnal szervizbe.
    C) Nincs is benne speaker, mi a f...t akarok ennyiért. (Csak nem.)

    Nos? Van valakinek valami ötlete?

    Üdv,
    AoL (most szokom a klaviatúrát...)

    http://www.arrayoflilly.com

Új hozzászólás Aktív témák