Új hozzászólás Aktív témák

  • Szőröstalpú

    tag

    válasz amerigo #20693 üzenetére

    Én vettem egy E130 i3-ast (ahogy nézem, akkor még 500-as vinyóval volt).
    A legfeltünőbbb, hogy a billentyűzetet teljesen elcseszték: előszöris nincs INS gomb! :Y a maradék sorrendje a job sarokban pedig HOME-END-DEL (amiből a DEL másfél szélességű - az ESC is a másik oldalon). Cserébe viszont van PrintScreen gomb, benyomorítva a jobb ALT és CTRL közé, amik így csak 3/4 szélesek :W Az ékezetes gombok is elég kicsik, de ezzel sokat nem lehet tenni, bár az egyvonalas enterrel lehet, hogy szerencsésebben jött volna ki (az Ő, Ú, Á, Ű betűk is 3/4-esek). A PGUP, PGDOWN a kurzormozgatók mellett vannak, de teljes magasságúak lettek (szerintem sűlyesztetten jobbak vltak). A funkciógombok nincsenek tagolva, így nem mindig sikerül elsőre eltalálni mondjuk az F5-öt.
    A trackpoint néha nem működik indítás után, de egy reboot megoldja, szóval ez még némi nyomozást igényel. A touchpadon nincsenek alsó gombok (ez jó, az előző Edge11-en mindig megnyomtam őket ölben tartva), viszont ha laposan tartom a kezem, és úgy használom a felső gombokat, akkor a touchpaden is érzékel időnként kattintást, így mondjuk kétszer nyit meg egy ablakot.
    A teljesítményel sincs gondom, bár pl nem játszok vele. Vettem bele 32GB msata ssd-t, a feléről fut az oprendszer meg a programok, a másik fele a home-ot cacheli, így minden viszonylag gyors, és még helyem is van :)
    Akku most azt írja, hogy 4 óra (teljes fényerő, wifi on), ez nekem megfelel.

Új hozzászólás Aktív témák