Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz PNP #10262 üzenetére

    Annyit szeretnék megjegyezni csak, hogy az általad megadott paraméterek valamelyikében kompromisszumot kell kötnöd, mert jelenleg nem fogsz olyan netbook-ot találni (legalábbis a Magyarországon elérhető kínálatban), amelyik minden igénynek megfelel.

    Gergő_ már említette a Fujitsu és a Sony subnotijait. A Fujitsu subnotijai még 1 kg fölött vannak (én mostanában szeretnék beruházni egy használt Lifebook P7120-ra, az optikai meghajtó nélkül ~ 1.25 kg, azzal együtt 1.45 kg - ami engem érdekel, az átlag netbook-nál jobb összeszerelési minőség, a beépített optikai meghajtó és az, hogy beleférjen a bringás zsákomba), a Sonynak van 1 kg alatti súlyú subnotija is. Ezek használt gépek, általában 4-5 évesek, hozzák körülbelül az Atom-os netbook-ok teljesítményét és talán jobban megfelelnek a súly/felbontás/alkalmas legyen Photoshop-ra hármas elvárásoknak. Viszont használtan is kb. 75-80 ezer Ft körül kezdődnek, ráadásul általában 1.8" HDD van bennük, ami lassú és SSD-re cserélni költségesebb, valamint ugye nincsen gyártói garancia sem rájuk, az akkumulátor állapotáról nem is beszélve.

    Említetted, hogy gerincproblémáid vannak, így a hordozásnál tényleg minden deka számít. Annyit tudnék még javasolni, hogy amennyiben mégis kompromisszumot kötsz a súllyal kapcsolatban, nem notebook-boltban érdemes hátizsákot, táskát keresned, hanem hegymászó-felszereléses boltban nézzél körül. Ott lehet ugyanis olyan hátizsákokat kapni, amelyiek külsőre nem különböznek igazán egy notebook-hordó hátizsáktól, éppúgy ki vannak a megfelelő helyeken párnázva, hogy védje a beltartalmat, ellenben jobb súlyelosztással rendelkeznek. (Van egy exem, akinek szintén hasonló típusú problémái vannak, ő ilyen hátizsákot vett, ha gondolod, pontos típust is kérdezhezek tőle.) Remélem, sikerült valamit érdemben is segítenem.

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák