Új hozzászólás Aktív témák

  • niof

    addikt

    válasz #16820480 #31757 üzenetére

    & Tulku

    Sajnos, valahol sejtettem, hogy ezt fogjátok írni.
    Ezekkel viszont az a bajom, hogy teljesen nonszensznek tartom, hogy egy 200k+-os készülékben pl. ne lehessen akksit cserélni. Ezekben sincs különb egy bármilyen más készülékben megtalálható Li-ion akksinál, és azért azok pár év alatt elfáradnak, elvesztik a kapacitásuk jó részét. Főleg, ha rendesen használva vannak. Nálam a napi 2-2,5 óra mindig megvan (munkanapokon), alkalmanként esetleg több is.

    Amúgy az iPod füles kimenete valóban elég ótvar, ezért nem is használom. A line out-ja viszont elég élhető. Persze nyilván amiket ti említetek, azoké jobb, de utcára/tömegközlekedésben való használatra eleget nyújt minőségben. Szerintem. Általában az ember menet közben nem audiofilkedik, csak kell valami, ami elnyomja a város zaját körülötte. Na jó, minőségben egy bizonyos szint alá azért én sem megyek le. De biztos én gondolom rosszul. Talán van olyan ember is, aki miközben siet át a zebrán, elmélyülten Beethoven-t hallgat, aztán csodálkozik, hogy miért csapta el a taxi...

    A HD 650 csak alkalmanként lenne rádugva, és csak otthon. Azt utcára nem viszem ki, az fix. Nem is oda való. Asztalon meg viszonylag jól elvan a Spartan-al.

    Telefont bizos nem veszek azért, hogy DAP-ként használjam. Ostobaság és pazarlás lenne. Szintén egy csomó feature van bennük, amire semmi szükség nincs. Másrészt a telefon telefonálásra való, nem zenehallgatásra, fényképezésre, stb... Illetve, egy telefonba belezsúfolt összes extra funkció csak korlátozottan alkalmas teljesíteni az elvárásokat. 2018-ban még ott tartunk egyelőre, hogy ezek a funkciók csak dedikált eszközökkel aknázhatók ki. Fényképezéshez fényképezőgép kell, zenehallgatáshoz meg DAP.

    A szerelhetőség számomra azt jelenti, amit kb. az iPod-nál is jelentett. Az egyszerű mezei user, ha nem lát rajta csavart, akkor úgy gondolja, biztos nem lehet szétszedni. Én meg tudom, ha valamit összeraktak valahogy, akkor azt szét is lehet szedni. Már csak annak okán is, ha elromlik, a szervíz is megbontja, utána meg össze is rakja, és ha minden jól megy, ennek nyoma sem marad.

    Elhiszem, hogy az AK70 II "egy elég jó cucc", de nem, nem tudom kipróbálni Budapesten. Nem fogok ezért 200+ km-t utazni, a környékünkön meg nincs ilyenre lehetőség. Ezért kérdezek, és ezért fogom a témát alaposan körbejárni. Még ha irreálisak az elvárásaim, akkor is. ;)

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák