Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz Tulku #29196 üzenetére

    Kikerestem neked: [link] (különös tekintettel schawo mondandójára)

    Ezek alapján nincs olyan felvétel, amit DSD-be vesznek fel igazából, vagy elenyészően kevés.

    Amit kemcso ír amúgy, ott nem a veszteséges (hiszem a PCM sem veszteséges) dolog a lényeg, hanem hogy van egy felvételed, legyen az az idén nyáron rögzített Berliner Philharmoniker koncert, amit mondjuk megszerzel DSD-ben, majd átkonvertálod mondjuk 24/192-es PCM-be, majd 16/44.1-es PCM-be. A kérdés az, hogy így lehet-e különbséget hallani a felbontások közt, és ha igen, akkor milyen rendszeren.
    Az én tippem amúgy az, hogy bár van olyan eszköz biztosan, ami képes ezt a felbontást kihozni (akár egy AK240+ valami 8-10 armatúrás IEM), de a füled valószínűleg nem lesz képes érzékelni a különbséget. Talán még egy csúcsformájában levő fül (mikor lehet ez, ilyen 10-15 éves korban?), csak akkor nem nagyon van meg az érettsége az embernek, hogy ezt hallgassa, és ha igen, akkor sem nagyon van lehetősége ilyen láncokat hallgatni.

    Éppen ezért gyakorlati szempontból teljesen mindegy, hogy 16/44, vagy 32/384, csak ez utóbbi jóval többet foglal.

    A DAC (DAP) belső felépítésének kérdéskörében meg érdemes lenne talán valaki olyannal kommunikálni, aki kicsit ért is az ilyesmihez, mert én nem csináltam ilyet, és nincs is semi releváns végzettségem. Látatlanban az elég meggyőző, hogy kb az összes nagy gyártó így csinálja DAP-okban, szóval annyira nem lehet az gyenge, vagy nem hoz annyival többet, hogy megérje árban a különbséget.

Új hozzászólás Aktív témák