Aktív témák

  • Halo

    senior tag

    válasz natë #5601 üzenetére

    igazából nem is tudom.

    mivel mind a kettővel kínlódtam - nem tudom megmondani, melyik a jobb-rosszabb.
    (memkari volt a ludas - nem a ROM-ok)

    Visszagondolva a gyári 2.1-re, s amire használtam:
    - filmnézés, zenehallgatás, néha rádió, könyvolvasás, wifi, net, navigálás, kis játék

    ezeket jobban/gyorsabban lehetett elérni a stabilabb rendszerek miatt, de semmi több, extra.
    Eleddig nem próbálkoztam még a net-megosztással, de ahogy olvasom, külső app-pal a biztos csak a dolog.
    A CM7-nek és a MIUI/WIUI-nak is meg van a maga logikája a menürendszer felosztását tekintve. (MIUI nem volt nálam - de gondolom ebbe nem nyúlt bele Wajk)
    Asszony most kapta meg sógornőm kinőtt Iphone-ját, így most már értem, miért is mondják Iphon-klónnak a MIUI-t. Valóban a Beállítások menü felépítése és kinézete is nagyban hasonlít a Szifona, nem is beszélve pár ikonra.
    Talán letisztultabb - formailag butább(? khm... sztereotípiám azt mondatja velem, hogy... az amerikai észnek jobban átláthatóbb színileg is, formailag is... ;] ) a MIUI.
    S még az alap MIUI-s launcherről nem is tudok nyilatkozni, mert azt se láttam/tapasztaltam működés közben.

    Mindkettő ROM (CM7 Rc, nájtlik, WIUI) az általam fentiekben említett dolgokra teljes mértékben használhatóak, ezt ki merem mondani.
    A gyári romokhoz képest pedig... hogy most 4 ujjal is lehet majd taperolni, taperolós fókusz a kamerára - elvileg HD-képes felvétel... Nem is tudom. Szóval inkább stabilitásban, és sebességben múlják felül a főzöttek. (:s ez volt a helyzet még anno a PAY-rommal is.)

    Nem vitatom, biztosan van olyan, akinek kimondottan olyan dolog kell, amit az egyik rom tud, s a gyári nem - bár ezt tuti egy külső app-pal pótolni lehet alap rom-on is.

    S hogy mit hagyok meg...? Nem tudom, most komolyan nem tudom :)
    Lehet, WIUI marad, hiszen akkor az asszonynak csak egyfajta dolgot kell megtanulnia... :)

    De az is lehet, hogy egy újabb RC miatt visszamegyek CM-re.
    Majd meglátom, mihez lesz kedvem, időm, ha kicserélik a kártyát (4-est mondtak, 6-ost nem ajánlottak fel, ezért lesz 4-es, RootRulez)

    Ugyanakkor várom a szeptember közepét, végét: október tájékán már Németo-ban kapható az új Defy az új rommal... Kövezzetek meg, de nekem nagyon tetszett az anno kiszivárgott 2.3-as képek! Kíváncsi vagyok, hogy a hivatalos ROM-ot mennyire lehet majd átrakni a mienkre. És szerintem ezért nem is lesz nekünk 2.3-asunk, de mint láttuk, a vas az szinte ugyanaz marad, ezért remélhetőleg könnyen át lehet majd rakni a régi Defyre az új hivatalos ROM-ot, ill. majd a Szakácsoknak megint lesz munkájuk :)

    Mi meg hátradőlünk és a bőség zavarában várunk és majd táborokra oszlunk, de remélhetőleg nem fogunk ferde szemmel nézni a másikra :)

    (Bocs a hosszúért! Peace)

    Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro

Aktív témák