Aktív témák

  • sellas

    tag

    Sziasztok!

    Nagyon hasznos a topic, nagyon sok hasznos információt kaptam innen. Segítséget kérnék valakitől, hátha valaki tud hasznos információkat mondani, akár ha telefonszerelő van köztetek, ill. akár pl. 5000 Ft-al meg is hálálnám valaki segítséget, karácsony után, új év előtt jól jöhet, ha valaki személyesen rá tudna nézni a defimre Budapesten vagy környékén. :) Kicsit lehet, hogy hosszú lesz, megpróbálom lerövíditeni, de összefoglalva arról van szó, hogy nem indul el, nem jut tovább a logón.
    Az események sorrendje:
    - Víz került a telefonba (lemostam nedves törlőkendővel, mint máskor, lehet most egy kicsit több vízzel), pedig minden rögzítés, tömítés a helyén volt, tehát nem mondanám 100%-ig vízállónak :)
    - Az érintőképernyő emiatt megszűnt működni (plusz a képernyő lezárás után nem kapcsolt vissza a képernyő, csak felvillant, de újraindítás után mindig volt érintőképernyő ismét). De szárítgattam, kivettem az aksit, és tegnap este ismét teljesen jól működött, játszottam, neteztem rajta, telefonáltam..
    - Ma reggel ébresztett, de nem tudtam kinyomni az ébresztést, az érintőképernyő sajnos ismét nem működött.
    - CM7 van, gondoltam, azt először újrarakom (hátha megoldja ez csodák csodájára), másodsorban, ha ez nem megy, leszedem a CM7-et, mert nem tudom garanciánál mit szólnának hozzá (bár a víz miatt egyébként is buknám szerintem), ezzel súlyosbítottam a problémákat.
    - Szakszerűen újraraktam, nem vagyok kezdő a téren, korábban már sikeresen feltettem többször is, különböző verziókat.
    - Sajnos a telepítés, újraindítás után nem jut tovább a Google-ös, robotos logón, az animált cm7 logóig már nem jut el, rengetegszer próbáltam..
    - Próbáltam több mindent, de sehogy se tudtam megoldani. Egyszerűen minden próbálkozás kudarcba fullad, azt hiszem nincs is megoldás:
    bootloader menübe nem tudok belépni sehogy se (hogy az rsd lite lássa a telefont), hiába nyomom rendesen a gombokat (fel+bekapcs, bármilyen hosszan is), a telefon vagy el se indul így, vagy elindul, de a logóig, ahol megáll, ahelyett, hogy belépne a bootloaderbe;, adb reboot bootloaderrel pedig a parancs lefutott, újraindította, de itt sem a bootloader jött be, hanem próbált elindulni a telefon. factory resetet is csináltam a recovery menüből (cache ürítéssel), de érdekes módon benne maradt így is a cm7 logó, amin nem jut át, és nem jött vissza az eredeti motorola. Próbáltam még többször újrarakni a cm7-et (bootos) is, ez se segít. Gyógyító romokat az rsd lite miatt nem tudok használni.
    Az is lehet, hogy nem szoftveres probléma van, hanem a beázás miatt nem indul el, de érdekes módon tegnap este jól működött minden funkció rajta, és ma is vígan mászkálok a (ha épp, szép lassan elindul) 2ndinit menüben, a recovery menüben, minden funkció működik ezeken belül (kivéve a wipe dalvik cache, arra nem csinál semmit). A másik tűnet, hogy borzasztó lassan indul a teló.

    Szóval ha a beázás a probléma, ha a szoftveres, tudnátok-e ajánlani egy szervízet, ahol normális áron ránéznek, szétszedik, vagy megnézik végleg téglává vált-e, vagy ha van közületek ilyen szakértő, ill. van-e valami tippetek, amit még nem próbltam (szétszedni én nem szeretném, nincs is ilyen csavarhúzóm). Köszi szépen, nagyon nagy segítség lenne, és boldog karácsonyt mindenkinek!

    Nokia 3210 -> 3310 -> 3410 -> 3510 -> Sony Ericsson T310 -> Nokia E61i -> Iphone 3G -> Motorola Defy -> Samsung Galaxy S Advance -> Jiayu G4S -> Xiaomi Redmi 3S -> Mi 8 Lite -> Mi 8 -> Samsung Galaxy S21 FE

Aktív témák