Aktív témák

  • chab7

    addikt

    válasz w333 #20206 üzenetére

    Mikor a recoveryben csinálok wipe-ot akkor igen, töltőn hagyom (hogy minél inkább 100%-on legyen az akku a törléskor) és csak miután reboot megvolt és fel is állt a rom használhatóra akkor húzom le a töltőről a merítés ciklushoz.

    De a még jobb ha a Battery Calibration progival végezzük el a wipe-ot - ami ugye a calibration gomb lenyomása csupán - futó romon (mert akkor a kikapcsolás miatt nincs az akkunak merülése a folyamat közben).

    Lényegében meg lehet, hogy annyira nem is fontos mikor húzod le a recovery wipe után,mert lehet annyit nem merül a folyamat alatt amivel rossz értéket adna meg, de én így logikáztam ki, hogy inkább már a bebootolt rendszerkor húzom le.

    (#20208) Lacopapi: Ez nem igaz, mert vannak nem csak dizájn, és stabilitás, hanem funkcióbeli változások is egy egy újabb verziós rom esetén. Azért más oprendszereknél is vannak ettől még komolyabb változások mint a telefonon (csak példának - bár én pont hogy nem használom ezeket - win98, xp, 7).
    Nézz csak utána hogy az android alapjaiban, verziónként (2.1 - 2.2 - 2.3) milyen változásokon esett át, és ehhez csak hozzájön a motorola ill. a custom romok fejlesztőinek hozzátett dolgai. Azért ezek nem placebok.
    Az más kérdés, hogy egy alap felhasználónak ritkán van szüksége vagy igénye az eszközét vezérlő oprendszer (jelen esetben rom) eme "apró" változásaira.
    De vannak - pl én is, meg az itt még sokan akár a vsel vagy más értékeken elbogarászó fórumtársak - akik szeretnék ezt a szoftvert lehetőleg naprakészen, az adott "kor" legújabb, legtöbbet tudó szintjén tartani. Bocs a hosszú fejtegetésért, de ritkán tudok elmenni amellett, ha valaki úgymond lekicsinyli a szoftveres fejlődést mondván minek, úgyis csak használjuk. ;)

    Pl amit utánam írnak, hogy ha bekerül csak egy ilyen funkció a romba, hogy lehet a gombok fényerejét változtatni, vagy a led színét, vagy akármi más apró dolgot, és ezzel az aktiális verziószám egyet ugrik (mondjuk 1.01-ről 1.02-re) és újabb romverzió (nightly) jön ki, az már plusz funkció/ újabb, tovább fejlesztett rom, és mint mondottam, van aki(k)nek szükségük van ilyen apró fejlődésekre is a szoftver terén amit használnak. Ugyanezen ok vezérelheti a +-os tábort is romcserére. Nem lesz ettől a ledszíntől vagy gombfényerőtől, jobb/gyorsabb/stb az eszköz, de kapott egy plusz funkciót a szoftver. Nekem megérik ezek a kis lépések is, van akinek jóval nagyobbak sem. Ez nagyon egyéni dolog, és ahogy mondod több akinek nem, és úgy használják a telefont ahogy megkapják. De ezek közülük sok nem is tudja azt hogy mikre lehet még képes a készülék, vagy mivel állíthat be rajta több mindent ha romot cserél, és akkor még azokról nem beszéltünk akik az alap gyári szoftver lehetőségeinek nagy részét sem ismerik, és nem használják, meg nem is akarják (mint ahogy az agyuk nagy részét sem :DD , na de tán az ember eleve csak kis részét használja :U )

    Én is csak elelmélkedtem a dolgon, nem vita ez ;)

    Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

Aktív témák