Aktív témák

  • natë

    nagyúr

    válasz Halo #11668 üzenetére

    Ehhez pár szösszenet...

    Amit tegnap írtam CMiUi kapcsán, a fagyás háttérkép cserénél, nos ez CM7-nél is reprodukálódott így nem MiUi specifikus. A Market eléggé tré módon működik mostanában, szóval ez sem igazán írható egyik rom számlájára sem.

    Én úgy látom, hogy jelenleg a hibrid romok közül (vagy írhatom MiUi vadhajtásoknak is) a CMiUi teljesít a legjobban (nálam), a WiUi-nál úgy érzem a teljesítmény és az újdonságok agyonütötték a stabilitást, ráadásul a LP-t nem kellene erőltetni szerintem alapértelmezettként, simán telepíthető utólag is a MiUi launcher mellé (így nem is fc-zik).
    Azt azért halkan megjegyzem, szerintem teljes mértékben soha nem lesz integrálva a WiUi-ba, s ennek több oka is van..
    Személy szerint nagyon nem látom értelmét a 2 irányvonal/ROM mixelésének, mert a stabilitás rovására mehet, a CMiUi-nál ezt egyelőre jól balanszírozza a srác.
    Amiben a MiUi szerintem sokkal jobb, az nem a design, hanem az erősen felhasználóbarát menü, s egy rakás olyan apróság egy-két klikkre elérhető, ami a CM7-ben nyögvenyelős, eldugott helyen van vagy widget kell hozzá. Sokan panaszkodtak, hogy a MiUi több memóriát kajál mint a CM7. Talán pont ezért...viszont mire belakjuk a CM7 rendszerünket ugyanott leszünk, csak föl lesz telepítve vagy 10+ widget, kiegészítő alkalmazás.
    Ami szerintem a CM7 mellett szól, európaibb. A MiUi számomra egyetlen "negatívuma", hogy üvölt róla a keleti felfogás. Amit hiányolok, hogy nem méretezhetőek az ikonok a témák alatt (vagy én vagyok noob és még nem találtam ilyen opciót). Ahhoz, hogy pl. egy minimal design-t összehozzak, telepítenem kell rá egy 3rd party launchert.
    Számomra a mindennapos használatban a MiUi vonal sokkal kézreállóbb, mindent azonnal megtalálok, minden ott van ahol kell, a menürendszere logikus. Egy kezdő androidosnak pl. sokkal nagyobb élmény használni szerintem, mint a CM7-et.
    Van akit elrettent az ájfón utánérzet, de LP-t pl. bármikor telepíthet rá, s így egy nagyon kellemes felületet kaphat.

    ...hogy miért térek mégis vissza a CM7-re mindig? Valahogy jobban érzem a project mögött a profizmust, eddig valamiért gyorsabbnak is tűnt, s talán mert európai...viszont egyre kevesebb érv szól mellette (számomra).

    Bocs a reggeli szösszenetért. :D

Aktív témák