Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz Narancs #6444 üzenetére

    Nana! Nagyon-nagyon hibás dolog a kismegszakítót (leoldási áramerősségi tartomány: 1,6A ... 50A) keverni a fi-relével, mely már kicsi (~10-300mA) fázis-nulla közti áramerősség KÜLÖNBSÉGRE leold, kétsarkúan megszakítva a hálózatot. fi-relé - itt nagyon jól elmagyarázza az úriember.

    Tehát: a fi-relé leold, ha az áram rajtad megy át, kikerülve a nullavezetőt, mint visszatérési ágat, így megvédve az életedet. Nem old le, ha 16A helyett 25A-rel terheled a hálózatot, nullavezetőn át, mert pl. hegesztesz, és nem old le testzárlat esetén sem. Földelt hálózatnál, földzárlat esetén viszont már kis zárlati áramoknál is leold!

    A kismegszakító leold a névlegest meghaladó terhelésnél, ráadásul kettős védelmi mechanizmussal: bimetálos megszakítás a névlegest épp meghaladó, tartós terhelés esetére, és mágneses megszakítás a hirtelen fellépő hatalmas áramterhelések ellen.
    Nem old viszont le, ha testzárlatos a mosógép, és pl. egy A folyik át rajta. Vagy ha zárlatos, megfogod, és csak 5A folyik át rajtad. De te már rég meghaltál...

    Mod: bocs a feltételezésért, megeshet, hogy valóban fi-relé van nálatok, de kb. 95%-nak érzem annak valószínűségét, hogy csak kismegszakító. Ha az 5% érvényes, akkor nem szóltam. :R

    HGyu

    [ Szerkesztve ]

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák