Új hozzászólás Aktív témák

  • CSB29

    aktív tag

    válasz CSB29 #45264 üzenetére

    Raijintek Ophion pozitívumok:

    1, Az ár korrekt 38-39 ezer körül vehető, sztem ez csak feljebb mert külföldön EUR/GBP árak alapján 40-50 körül van. PCI-e riser van az árban előre beszerelve. Nem vagyok szakértő, de jó anyaggal van bevonva.

    2, Anyag főleg alu, nem is emlékszem, hogy lenne benne műanyag. Egyébként pedig dupla edzett üveg. Később talán lesz perforált alu, ami nyilván sokkal strapabíróbb és jobb a szellőzése. Méretben ideális és jól is néz ki. Nagyobb mint a DAN A4 és társai, de cserébe + 2 normál méretű venti befér, ami szerintem elengedhetetlen.

    3, Annak ellenére, hogy üveg, elég jó a szellőzése, mert elég hely van az oldallapok és az üveg között. Akinek nem tetszik, vagy a por miatt aggódik, talál szivacs szerű csíkokat, amiket berakhat a lapok közé porszűrő címén. Egyébként a felső tető és alul az alaplap alatti venti mágneses porszűrős, rém egyszerű takarítani.
    2 db static pressure 120x25 ventit ajánlok a tetejére, mert a porszűrőn ki kell tolni a levegőt. Itt nálam a Be Quiet Pure Wings 2 nem biztos, hogy jó választás volt, de ennek még utána kérdezek. Alulra slim 120x15 intake a jó, pont az itx lapra, meg a CPU bordára fúj (vagyis ezt ajánlanám). Itt nem sok lehetőség van, ha nem érdekel a szín, csak a hang meg a teljesítmény, akkor Noctua all the way.

    4, ATX tápot is fogad. 140-150 mm max, de modulárisat mernék csak beletenni. Én itt spórolnék, mert az SFX tápok között vannak nagyon jók (pl. Corsair SF450, vagy nagyobb), de drágák. ATX tápok halkabbak is általában a nagyobb venti miatt.

    5, ITX alaplapból legalább közép kat. (pl. B450) ajánlott minimum 1 db m.2 foglalattal (mert 2,5" csak 1 hely van + 1 gettó). Továbbá figyelni kell a fan header számára és elosztására. Nekem kellett egy 1000-1500 ft-os pwm venti elosztó Asrock Fatal1ty B450 laphoz.

    6, AMD konfigot azért ajánlom, mert pl. a gyári AMD wraith hűtők elegek akár OC-val is. Nekem csak Ryzen 3 1200 van. 1,35 V @ 3,8ghz. Viszont megszereztem hozzá a ledes Wraith Spire hűtőt, ami nem annyira hangos és baromi jól néz ki. Játék alatt ~50C, Prime 95 alatt ~70-75C - de nem túl magas fordulaton, ezt még tudnám hangerő ellenében javítani. Ha jön az új Ryzen 3xxx nyáron majd valószínű cserélem a procit, de a hűtő tökéletes. Tudom ajánlani. Intelhez nem használnék gyárit, esetleg i3-i5- hez oc nélkül. Egyébként mindenki talál magának megfelelőt a limit szerint (pl. Noctua NHl9 AM4/INTEL - ezt korábban használtam, 10/10 hang és teljesítmény, 2/10 szín)

    7, Videokártya elég sokrétű lehet hosszban és vastagságban is. Mellette jó a hűtése is, mert az egész majdnem felének a légszállításához hozzájut. Határ a csillagos ég. Illetve a tápod, meg kb. 2,5 slot. Az üveg helyett itt viszont jó lenne a sima perforált oldal, főleg a hagyományos 2-3x ventis kártyáknak. Úgyse látod ezt az oldalt (vagy a másikat, ha neked fordítva van). Nálam Zotac GTX 1070 mini van, alacsony fordulatszámon, mert a hangra gyúrok. Egy sokkal nagyobb, halkabb kártya jobb ötlet lett volna, de ennek is elég max terhelésen a 60-70% (ha nincs kimaszolva, akkor meg 40-50%) körül fan profile, hogy még ne vegyen vissza. OC lehetőség van, én nem élek vele még.

    Nagyjából ennyi jut most eszembe, kérdésre szívesen válaszolok. Gondolom nem a high end userek akarnak ITX házat venni i9 procikkal, gémereknek meg tudom ajánlani, főleg AM4 konfigban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák