Új hozzászólás Aktív témák

  • Emuriko

    csendes újonc

    Kipróbáltam a Mindig TV GO szolgáltatást, mármint megrendeltem a MAX csomagot, mert vannak ingyenes csatornák is benne. Van otthon "fő" TV előfizetésünk, csak nagy a család, és nem nézhető egyszerre annyi készüléken, ahányan vagyunk, sajnos kettő szolgáltatást kell venni, ha azt szeretnénk, hogy mindenki azt nézhessen, amit szeretne. A MindigTV GO párhuzamosan két készüléken nézhető, így ezzel a TV probléma meg van oldva. :)

    Előtte egy másik - szintén online - szolgáltatást használtunk "második előfizetésként". Ami miatt ennek a kipróbálása, illetve váltás mellett döntöttem, az a hét napig visszanézhető adások (a döntéshozó én voltam, mivel én fizetem, de ketten használjuk). Így 100%, hogy találok rajta valami nézni valót. A másik feltételem az volt, hogy prepaid - előre fizetős - szolgáltatás legyen. Elkötelezni nem szeretném magam, hűségidős vagy utólagos elszámolású szolgáltatást sem szeretnék rendelni (még kedvezőbb díjért sem kötelezném el magam). A leírás szerint a szolgáltatás díját minden hónapban automatikusan fogják levonni a csatolt bankkártyáról, de a lejárat előtt bármikor lemondható.

    A tapasztalatom a visszanézhető adásokkal kapcsolatban, hogy egyes csatornáknál bele lehet tekerni a visszanézhető műsoroknál, van ahol viszont nem (gondolom azért, mert itt a reklámot "kötelező" megnézni, biztos ez volt a feltétele a tartalom szolgáltatónak). Ahol nem lehet beletekerni, ott vigyázni kell, hogy ne szakadjon meg a lejátszás, mert akkor elölről fogja kezdni (ami egy filmnél nem túl előnyös a vége előtt). Tegnap táblagépen bele is futottam ebbe, módosítottam a fényerőt, és nem folytatta onnan, ahol abba hagytam. A lejátszás folytatás hiánya egy elég nagy hiányosság szerintem. A hét napos visszanézés úgy látom, hogy az összes "fizetős" csatornára vonatkozik, csak a közszolgálati TV-k adásait nem lehet visszanézni.

    A másik hiányosság, hogy nincs gyors csatorna váltás. Ehhez ki kell lépni az élő adásból vissza a műsorújságba, majd be a következő csatornába, végül a tartalom ismertetőben lejátszás gombra. Androidon ha a függőleges műsorújság elrendezést válasszuk, akkor az utoljára nézett csatornához lép vissza, de számítógépen sajnos az első csatornára. Ezen nincs mit ragozni, a csatornaváltás kényelmetlen, ez is nagy hiányosság. Remélhetőleg később egy frissítéssel ezt is, és a lejátszás folytatást is megoldják.

    A szolgáltatás sebessége viszont gyors, kb. egy másodperc alatt elindul a lejátszás. A képminőség a HD csatornáknál kiváló, az SD-nél érezhető a tömörítés, de ez is elfogadható. Eddig hibát nem tapasztaltam. Ami jó, hogy a felbontást manuálisan is módosíthatom, ha adatforgalmi korlátos mobilinternetről nézem, akkor lejjebb vehetem, ha otthon, akkor pedig mehet HD-ben is.

    Ami külön meglepetés volt a számomra, hogy kaptam hozzá RTL+ kódot. Ezt nem olvastam a leírásban, vagy csak elkerülte a figyelmemet, de fontosnak tartom itt kiemelni, hogy ez is benne van a szolgáltatásban. Az RTL+ Active csomagot adják hozzá, előtte RTL Most+ volt a neve.

Új hozzászólás Aktív témák