Új hozzászólás Aktív témák

  • scorpion1

    csendes tag

    Sziasztok ! Véleményért , tanácsért fáradtam hozzátok, egy Aprilia SR50 DiTech-ről van szó. Tudom sokan köpködik és nem foglalkoznak vele meg stb. , de nekem tetszik és meg szeretném javítani, nem akarom bontani, eladni. Szóval, kb 1-1/2 hete kezdtem érezni benzinszagot mikor leállítottam, szombaton megnéztem mégis mi lehet... aksinál bekukkantottam és láttam hogy injektor környékén nedves (benzines) , van 2 cső egymás mellett szemből ha nézed a bal oldali volt benzines, sztem a visszafolyó lehet de nem vagyok biztos ebben és alatta injektor környéke... de nem ömlött belőle csak nagyon picit szivárgott... . Gondoltam cső tönkrement... így hagytam és mentem vele kb 80km (40oda-40vissza) olyan 65-70 között mentem vele végig, amint visszaértem motor menet közben leállt és azóta nem indul el... Gyertyát cseréltem volt itthon, nem köpi be , őszbarna csontszáraz... olyan mintha be akarna indulni de aztán mégse... Szerintetek mi lehet a gond? Én a nyomásszabályzóra tippelek... hogy az ment tönkre... Na meg március óta kezdtem el használni és az furcsáltam hogy hiába van tele az aksi picit nehezen indult , picit sokat tekert. Tavaly mikor letettem nem volt ilyen jelenség... Ha a nyomásszabályzó ment volna tönkre azt ki tudom itthon is cserélni? Vagy inkább vigyem szervizbe? Gondolkodtam még hogy kérek árajánlatot és ha olcsobb a karburátorra átalakítás akkor azt választom.
    De ha lehet akkor injektoros szeretném ha maradna, tehát arra kérlek hogy aki jártasabb ebbe a témában esetleg tudna véleményt mondani hogy mi lehet a gond?

    Megnéztem a hibakódokat és ott 2-9 es hibakódokat jelzi...

    ECU 02
    Pick-up sensor failure

    Inverted pickup wires
    -Check wiring

    Damaged pickup wires
    -Check the continuity (R=Ohm) between the transducer and the ECU (blue wire -white wire - blue/yellow wire - white/yellow wire)
    Check the opening of the circuit (R=infinite) between pickup and earth

    Connectors
    -Check connectors

    Transducers
    -Check resistance (R=385 Ohm) between the positive and negative poles of the pickup

    ECU 09
    Incorrect charging voltage

    Batery to low
    -Check batery charge . Check and restore battery connections if necessary

    Red/brown wire connector 15 wire to the ECU not conected or conected to earth
    -Check the continuity (R 0 Ohm of the Red/brown wire

    ]Voltage regulation wires and/or connectors not wired up
    -Check connectors. Fit the relais between the bleu wire and the red/black wire. If the relais closes check the continuity (R 0 Ohm) between the red/brown wire and orange wire . If the values are correct : check the general feed plant (batery,fse,main switch )

    Az akkuval sztem semmi gond nem lehet, a motor ment, és semmi előjele nem volt hogy megáll... tök jól ment aztán egyszer csak vége...
    Előre is (B)köszönöm(/B) azoknak akik tippelnek , véleményt mondanak :R :R :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák