Új hozzászólás Aktív témák

  • andrasferenc

    tag

    válasz wfalcon #1532 üzenetére

    Megvásáróltam ( a futár meghozta a Digicamtól) a Giottos MT 9361-es háromlábú állványt és a Giottos MH 1302-655-ös gömbfejet.
    Az állványról és a gömbfejről csak jót lehet mondani.
    Korábban vásároltam a Digicamtól egy Giottos MM 9560-as állványfejes monopodot. A két állványt egymás mellé téve úgy tűnik, mintha nem egy gyárban készültek volna. Mindkettőn csavaros a lábrögzítés. Igaz. a monopod lábán van egy horony, de a megszorító csavarzat különbözik. Nekem a monopodé látványosabbnak tűnik.
    Vélhetően egy dologra nem gondolt a Giottos: Mégpedig, ha a középoszlopot fejjel lefelé, megfordítva, függőlegesen van behelyezve, nincs a kibiztosítva. Valamit ilyenkor célszerű beakasztani a középoszlop végén levő horogba a biztonság miatt.
    Nem tudom, hogy a középoszlopot rögzítő, vélhetően alumínium készült öntvény, mennyire bírja a strapát? Nem-e fog esetleg az öntvény meghibásodni a megszorítások által?
    A lábak terpesztésének szabályozására szolgáló "pöcök" nálam nem volt televágva zsírral. Ugyan jobb lenne, ahogy egy hasonló Giottos állványnál a fototv-nek 'A nagy állványtesztjében" is megemlítették, lenne a 'pöcöknek" valami akadása az egyes beállításokra vonatkozóan, de ezt meg lehet szokni.
    Azt nem tudom, hogy a libellában levő folyadék mennyire viseli el a külső alacsony hőmérsékletet?
    A gömbfej kialakítása nagyon precíz. A cseretalpot rögzítő csavarzatot nagyon finoman szilikonzsírral bekentem.
    Mivel a gömbfej talpának az átmérője kisebb, mint a középoszlop talpának az átmérője. a középoszlop talpában levő három kis csavarral nem lehet rögzíteni. De erre nagyon nincs is szükség, mivel stabilan fel lehet csavarni a gömbfejet.
    Meg kell említeni, hogy a Digitcam nagyon korrekt volt az internetes vásárlásnál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák