Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    Sziasztok!

    Gondolkozok NASon, vagy gyári kétfiókos, vagy épített (van még egy régi HTPC projektből egy ITX Atomos lap Seasonic táppal; és vagy OMV kerülne rá az aránylagos egyszerűsége és média-fícsörei miatt, vagy TrueNAS, főleg az OpenZFS miatt).
    Asztali gépről és laptopról backupolnék rá, illetve szinkronizálnék foldereket köztük. A NASban vagy 1 db adat-lemez, vagy 1+1 (soft)-RAID1-ben lenne (lehet, hogy maradok az 1 db lemeznél, mert úgyis van egy külső lemez offline backupnak, így 4 helyen lesz meg az adat backup után, nem vész, ha átmenetileg kiesne a NAS); 5400/5900 4 TB-ban gondolkozom.
    A Toshiba P300 / 240UZSVA gyanúsan jó áron van, aztán láttam, hogy SMR-es, azért. Ha csak 1 lemez van a gépben, akkor gondolom a lassúságot leszámítva oké; de ha később soft-RAID1-re váltanék, már szétesne? Ha igen, melyiket vegyem helyette - a Seagate Barracudanál legalább oda van írva, hogy SMR, de a WD Blue WD40EZAZ, -EZRZ esetében csak sejtem, hogy az? PURZ, Red EFAX is? Red+ és Ironwolf a Toshibához képest +40%-os árával elmehet a sunyiba...

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák