Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz peugeotmate #67819 üzenetére

    Ha adottak a megfelelő körülmények és megfelelően van használva, akkor nyilván mindkét megoldás alkalmas lehet hosszaú idejű adattárolásra. Bővebben, egy PC-ben a stabil rögzítés + tápellátás + aktív hűtés előnyösebb lehet, de ezek akár külső merevlemez szinten is adottak lehetnek. Valamint ha a PC-ben elszáll a tápegység, villámlás stb. van, akkor az a HDD-ket is "viheti magával", meg ha az OS bekap egy ransomware-t, ahol ilyen szempontból viszont nyilván előnyösebb lehet egy eleve különálló offline mentés, lásd pl. külső HDD.
    + Akár belső, akár külső HDD, a hosszú idejű adattárolásnál eleve az a lényeg, hogy több helyre, több offline és/vagy online tárolóhelyre legyenek mentve az adatok, szükség esetén újabb tárolóeszközökre kell menteni és a régieket cserélni stb., lásd a téma topikjának 1. hozzászólásában leírtakat.

    Adattárolásra elég általánosan egy 5400 RPM-es HDD (pl. WD Purple), meg ha külsőként akarod használni, akkor egy passzív hűtéses USB-s külső házba is előnyösebb egy olyan mint a 7200-as, amely utóbbi eleve jobban melegedhet, zajosabb is, stb. Bár ha csak ritkán lesz használva, akkor a 7200-as is elmegy.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák