Új hozzászólás Aktív témák

  • Dzsekó

    addikt

    válasz Zola007 #41673 üzenetére

    Nem akkor fogja parkolóállásba tenni a HDD a fejeket, amikor lelököd a számítógépházat az asztalról véletlenül. Az a free-fall szenzor és általában csak notivinyókba rakják. Tehát ennek a parkolásnak semmi köze a free-fall szenzoroshoz, azaz nyugodtan kikapcsolható, vagy legalább 300 sec-re tehető.
    Attól, hogy ki van kapcsolva nem fog jobban melegedni a vinyó, nem fog surlódási hő keletkezni, ezek mind tévhitek. Ezt az egész baromságot azért találták ki, hogy kisebb legyen a Green vinyók fogyasztása, ezért is voltak Green-ek, azaz környezetbarátak, mert kevesebb energiát használtak, lévén, hogy ezt a parkolósdit ezeknél a vinyóknál alkalmazták először.
    Most szívtam MindigTV-s dekóderrel. Tönkrement a régi, és tök jó volt, hogy volt a régin aktív óra, amit éjjel láttam, ráadásul pontos is volt + sose kellett állítani, mert a TV jelből vette az időt. Mostanában itt is készenéti fogyasztás őrület van, és azért veszik ki a dekóderekből a készenléti órát valahol már a kijelzőt is, hogy minél kisebbre tudják faragni a készenléti fogyasztást. Nem mintha az az 1W számítana, sokkal többet számít, hogy keserű a user szája íze, hogy a jól megszokott óra nincs rajta a dekóderen. Persze találtam olyan dekódert, ami mutatja az időt, de egyre kevesebb az ilyen, és 2-3 év múlva már lehet, hogy el is fognak tűnni a piacról. Röhej! Pedig jó kis találmány ez az aktív és mindig pontos óra.
    Wdidle3 tökéletesen állítja a Red vinyókat is, de természetesen használható a Red-re kiadott külön szoftver is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák