Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz Maksifül #40593 üzenetére

    1.: Kezelni fogja. kicsi rá az esély, hogy nem. 2TB méret fölött vannak gondok, nagyon régi alaplapokkal, és 32 bites oprendszerekkel. (2TB fölött ui nem jó a százéves MBR partíciós tábla, GPT kell, amit csak 64 bites win7-től van. Vagy Vistától, de az XP tuti nem eszi).
    2.: Attól függ. Ha tényleg csak ritkán kell, akkor érdemesebb a külsőt. De egy normális külső házat (pl. Sharkoon Rapid Case) bármikor vehetsz.
    3.: Igen, létezik. De túlnyomórészt nem PCI-os, hanem a kicsi PCI-E slotba kell dugni. Van kismillió féle. [link] De gyorsan ránéztem a neten egykét képre, és mintha az alaplapon nem látnék ilyen slotot. Csak a PCI-t. Igaz, olyan kártyát is dob ki a google kereső, de azokkal nincs tapasztalatom, ellenben a PCI-E verzió volt a régebbi gépemben, sebességre tudta kábé azt, amit egy vinyóval sikerült kihajtani belőle.
    Sebességre viszont lenne értelme, mert az USB2 sebessége max 25MByte/sec körül van, ezzelszemben az USB3 közeliíti a SATA3 sebességét, azaz az 5-600MByte/secet. Persze ebből egy vinyó csak olyan 150-160, max 200-t tud kihasználni, de akkor is sokkal jobb stabilan 80-100 fölötti sebességgel írni egy külső vinyóra, mint 20-al.
    Viszont, mivel neked úgylátom nincs lehetőség PCI-E slotos USB3-t rakni a gépedbe, lehet érdemesebb egyelőre a belsőn gondolkodni. Vinyónál nem nagy ügy, hogy nincs a gépben SATA3, csak SATA2, mert a vinyók nem érik el a SATA2 maximum átviteli sebességét sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák