Új hozzászólás Aktív témák

  • MZsoltee

    veterán

    válasz virkir #160635 üzenetére

    Miért füstölne el? Kb ugyanannyit eszik az 5600X, mint egy 3600X vagy 3300X. Nem kell tuningolni benne, valszeg a biosban menüpont sincs rá, de ettől még tud működni.
    Az SSD játékra jó, az a gép össze vissza nem fog 300W-ot sose fogyasztani bármilyen játék alatt. Ekkor még csak a táp 66%-át használjuk ki. Miért ne lenne benne tartalék? És ugyan mire kell? A legtöbb gépet megveszik és használják míg teljesen el nem avul.

    A legnagyobb nehézség bármilyen eszköz ajánlásában az, hogy ne a saját igényeinket megoldásainkat akarjuk másokra rákényszeríteni. Meg kell érteni, hogy neki mire kell megoldás és arra megadni a megoldást a lehet legolcsóbban. A ROG B550-F megoldaná a problémát, de azért érzed, hogy teljességgel fölösleges. Arra nem kell ROG lap, hogy egy zárt házban élete végéig alapon járasson egy 5600X-et.
    Az a konfig úgy van kitalálva, hogy mindenből a minimumot tartalmazza annak, aki nem akar magával a hardverrel fogalkozni, csak a megjelenített képpel. Játszani akar és kész. Rengetegen vannak akik azt sem tudják milyen cégek gyártanak alaplapot CPU-t vagy VGA-t, és nem is kell nekik. Erre vannak a szakemberek és a fórumok, hogy megértsék az igényeket és arra a megfelelő és nem túlzó megoldást adják. Ha a max boostól jellemzően 2-300mhz-el alacsonyabb órajelre boostol a proci akkor sincs baj, mert ez a gyakorlatban szemmel látható (nincs semiféle tweak fps kijelzés) különbséget nem okoz.
    Előrelátás gyanánt én - és ez már a saját igényeimnek a kiterjesztése - 32GB rammal kérném. Már most sem egetverően sok és csak két ram foglalat van a lapon. De inkább +15-20k a ramra, mint ugyanennyi lapra, ha úgysem kell.

    A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

Új hozzászólás Aktív témák