Új hozzászólás Aktív témák

  • Scarletiel

    senior tag

    Ha már ennyire benne vagyunk a témába ki mit javasolna az alábbi helyzetben.

    Van egy 32 colos 1440p-s monitorom aminek CRU-val a Freesync range belőve 35-144Hz-ig.
    Adott jelenleg egy RX 5500XT 4GB-os kártya amivel medium beállítások mellett legtöbb esetben játékfüggően 40-60 fps között mászkálnak a játékok. Viszont van mikor egyes jeleneteknél be-be esik egy két pillanatra 30 köré és ilyenkor megröccen a kép, illetve hiába a Freesync azért a mozgáson látom, hogy nem az a 60fps élmény (habár iszonyat mit nem javít az élményen maga a technologia)

    Két megoldást látok magam előtt:

    1. Lecserélni a VGA-t, hogy akár azonos beállítások mellett ne 40-60 legyen hanem legalább fix 60fps. (Kérdés melyik kártya az amelyik ezt tudná? Elég lenne egy 1070 vagy 1660Ti?)
    2. Lecserélni a monitort FullHD-ra (Na ez az ami olcsóbb és egyszerűbb lenne, viszont őszintén megmondva nem szívesen mennék vissza FullHD 27 colra, mert nagyon meg vagyok elégedve a jelenlegi kijelzőmmel. (Nem tudom érzésre mennyire lenne visszalépés)

    Tehát a lényeg, hogy 1440p-ben meglegyen a 60fps medium beállítások mellett.

    A problémás játékok:
    Borderlands 3 (Itt mediumon tök jó minden, csak szerintem néha elérem a 4GB határait még így is és olyakor megakad kicsit a játék 1 sec-re.
    Red Dead Redemption 2: Itt sajnos 35-től 75-ig van kb minden fps értékem szintén medium beállítások mellett és ezen is szeretnék javítani, hogy az alsó határ az inkább 50+ legyen.

    Ezen kívül amúgy meg vagyok elégedve a kis szörnyeteggel, mert minden mást hibátlanul visz akár magasabb grafikai beállítás mellett 60 fps-el. (Forza, Genshin Impact, Residen Evil 3, Final Fantasy 14)

Új hozzászólás Aktív témák