Új hozzászólás Aktív témák

  • Allihoppa

    aktív tag

    válasz kolopele #149845 üzenetére

    Nem volt muszáj felvenni, de a fogyasztói társadalom és a vélt társadalmi normáknak való megfelelés miatt mégis felvesznek az emberek mindenféle himi humi hitelt is akár.

    Nekem az a véleményem erről, hogy tényleg csak akkor van értelme a hitelnek, ha te azt a pénzt olyan hatékonyan tudod kezelni, ami a kamatok fedezésén felül is profitot hoz, és tényleg akkor érdemes felvenni ha nagyságrendileg nagyobb fedezeted van a felvett hitelösszegnél.

    No és itt jön a képbe, hogy aki pl. fogyasztási cikket vesz hitelre, ami már a kibontásnál veszít az értékéből, annak mi értelme van a fentiek alapján. Továbbá áruhitelt tényleg az vesz fel, aki pl. havi 100eFt-ból nem tud kifizetni egy 400eFt-os PC-t, de valami okból ahhoz ragaszkodik. Tegyük fel, ha egy létfontosságú háztartási cikkről van szó, például egy 80eFt-os hűtőszekrényről, azt minek kell megvenni az áruházban 12 hónapos áruhitelre, ha nem tudja az illető kifizetni? Miért nem jó akkor valami használt darab az illetőnek, amit még ki is tud fizetni? De az áruhitelen kívül még számos hitvány hitelkonstrukció van amin tényleg csak bukni lehet... El sem hittem, hogy mekkora sor állt az egyik elektronikai áruházban a hitelpultnál néhány hete amikor kellett vennem egy kenyérpiritót..

    A nagyértékű autókra visszatérve sosem értettem egyébként, hogy mire jó bizonyos státusz szimbólumnak vélt termékeket hitelre megvenni, hiszen pont ott veszti értelmét az egésznek, hogy az illető más pénzéből vette meg, ergó nem is az ő státuszát szimbolizálja és szerény véleményem szerint ezek teljesen feleslegesek, hisz az igazi státusz szimbólum a műveltség, a tehetség, az intelligencia vagy az üzleti érzék amivel együtt jár valamekkora vagyon is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák