Új hozzászólás Aktív témák

  • robi212

    tag

    Sziasztok,

    Laptop vásárlás előtt állok, de kissé tanácstalan vagyok a videókártyát illetően, és nem találtam külön laptopos vga topikot. Ha mégis tudtok ilyet, irányítsatok át nyugodtan :)
    Leginkább új gépet vennék, a felhasználási terület 70-80% munka (UI tervezés Axure-ban), a maradék fotószerkesztés Lightroomban, digitális festés (matte painting) Photoshop-ban, illetve a főbb programok közt van még az Illustrator. Az Axure egy gyengébb gépigényű software, azon kívül mindegyik néha túl van hajtva, PS-ben nagy felbontás, nagy ecsetméretek, Illustratorban sok Artboard és rengeteg vektoros objektum, Lightroom-ban pedig több ezer kép kezelése, szerkesztése. Ezek azok az esetek, amik a mostani PC-t (G4560, 16 GB, 128 GB SSD, 3T HDD, 1050 Ti) megakasztják, laggolás van, lassú zoom-olás, stb.
    Azt olvastam, hogy ebben a setup-ban a gyenge pont nem is a CPU, hanem az SSD, mert a fenti software-k mindegyike mindig autosave-el és folyamatosan írja a háttértárat, tehát itt az SSD írási sebessége lesz a szűk keresztmetszet.
    Ehhez workstation notit ajánlottak Quadro vga-val. Próbáltam utánaolvasni és pl. Photoshop-hoz már egy közepesebb Geforce vga-t is elegendőnek tartanak, nem kell a Quadro, ill. hogy nem tesz hozzá annyit, amennyivel drágább.
    Bár azt el tudom képzelni, hogy Illustrator-ban, a sok artboard és több ezer objektum kezelésére talán a Quadro lehet alkalmasabb, az Illu végülis valahol egy kezdő 3D soft.
    Melyik lehet szerintetek a jobb választás? Ugyanabban aárszegmensben a két típus noti között azért vannak különbségek.
    Előre is köszi a válaszokat.

    Ha a Vasembert felcseréled Bádogemberre, már nem ugyanazt a filmet nézed.

Új hozzászólás Aktív témák