Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #59229 üzenetére

    Akkor lehet mégis jól tudtam, és van rajta DRAM cache. Az az igazság, hogy a kolléga ezzel az infóval elbizonytalanított, gyorsan utánanéztem még egyszer, és se review-k, se a gyártó weboldala, se a gyártó SSD datasheet-je nem említ sehol DRAM cache-t. Sőt, kerestem néhány nyákfotót, és azon sem láttam, de lehet én néztem be.

    Általában ha a gyártó nem említi, akkor úgy kell számolni, hogy nincs rajta, vagy szériafüggő, hogy egyes modelleken van, másokon nincs. Ugyanez a NAND típusára, ha nem ír róla semmit a gyártó, akkor planár TLC-vel kell számolni. Ha MLC valami, vagy 3D TLC, vagy van rajta DRAM cache, azt a gyártó büszkén szokta reklámozni az oldalán, meg a datasheetekben.

    (#59231) metrion: az A400 nem komoly felhasználásra való. Azon is csodálkozok, hogy tudja a hardveres öntitkosítást, belépő szintű meghajtók nem szokták tudni. A belassulásai ellen lehet védekezni firmware-frissítéssel. De azt nyilván ti sem gondoltátok, hogy egy pendrive árában lévő belépő kategóriás SSD majd hozza a felső kategóriás Samsungok szintjét. Persze rendszermeghajtónak arra jó az A400 is, hogy ne HDD-ről röcögjön el a rendszer, de komoly munkára, scrap drive-nak, meg spéci felhasználásra (nagyobb virtuális gépek, adatbázisok, videóvágás) nem való.

    Ezt a WD Blue 3D-t viszont túl korán írtad le, azt kell mondjam. Persze ha nektek mindenképp fontosak ezek a feature-ök, hogy tuti legyen rajta DRAM cache, meg öntitkosítás, oké, de akkor már eleve berendelés előtt tájékozódni kellett volna.

    (#59230) Pyttawrx: ez meg a másik, hogy a DRAM cache megléte sem tesz ajánlottá egy SSD-t. Pl. az Adata SU sorozaton van, és mégse ajánlottak, sőt, az SU800 kivételével kifejezetten kerülendő, ócska áruk fóruma szintű termékek.

    De elhiszem, hogy a DRAM cache megléte valakinek fontos, ezért is van a topikösszefoglalóban lévő kérdőív, ott a speciális felhasználás környékén ki kell rá térni, hogy mi legyen benne extrának.

Új hozzászólás Aktív témák