Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz villifog #49294 üzenetére

    Senki nem tudja, hogy X és Y konkrét SSD modell közül melyik a tartósabb. Még a tartóssági tesztek sem mutatják ki, mert azok is csak azt tesztelik, hogy intenzív írás esetén melyik tartósabb, a NAND chipek mit bírnak. De pl. sima használat mellett melyik fog többet bírni, az csak sok év után derül ki, miután mindkettő tönkrement, onnan lehet majd tudni, hogy a vezérlő önmagában mennyit bír. De akkor már nem leszünk vele okosabbak, mert két kifutott modellről lesz szó.

    Egyébként ha nem írsz extrém sokat (mint pl. a napi 1 TB-ot letorrentező kolléga nemrég), akkor majdnem mindegy mit veszel, a mai SSD szerintem bőven 5 év fölött bírják, egészen 8-10 évig, addig meg bőven visszahozza az árát, meg még előbb lecseréled, mint hogy tönkremenne, mert néhány év múlva már terás SSD-ket lehet majd kapni elég olcsón.

    Az SU900 nagyon új még. Egyelőre még a topikban sincs senkinek. Így az elvileg magas TBW és a 3D MLC chipek ellenére nem tudni, hogy milyen széria, lesznek-e vele problémák, mennyire tartós. A specifikációkból csak becsülni lehet, azok alapján elég jó SSD-nek tűnik az SU900.

Új hozzászólás Aktív témák