Új hozzászólás Aktív témák

  • Balage76

    senior tag

    válasz Bodor #4784 üzenetére

    Én sem bírom ki hogy ne írjam le az észrevételeimet:

    Folyamatosan azt hangoztatod hogy Te csak tapasztalatból beszélsz, ehhez képest lassan 1 hónapja mióta kint vannak a hírek a 840-es samsungról azóta minden ezzel kapcsolatos hozzászólásodban lehúzod. Volt már a kezedben? Kipróbáltad? NEM. Magyarul megalapozatlan a véleményed. Innentől kezdve nem mérvadó amit írsz, csak simán rosszindulatú. Dehát úgyis tudjuk hogy mindenkiet lehurrogsz aki a Samsungot okkal ajánlja, hiszen az OCZ-t véded utolsó lehelleteddel is... :)

    A Pixmánia termékleírására alapozni tök értelmetlen, minden normális ember tudja, hogy érdemes elkerülni őket...

    Hogy legyünk informatívak is, lássuk mennyivel tud többet, mennyivel másabb az 830 a 840/840Pro-hoz képest, íme egy összehasonlítás:

    Nézzük sorban hogy mennyivel tud többet a 840 a 830-hoz képest:
    - Random Read QD32: 20%
    - Random Write QD32: 72%
    - Random Read QD1: 29%
    - Random Write QD1: 16%

    Eddig folyamatosan mindenki azon rugózott, hogy a seq írás/olvasás nem annyira érdekes egy otthoni felhasználónak főleg egy oprendszerre szánt tárolónál, hát tessék a seq írás kárára jelentősen nőttek a random értékek.
    Ahogy látod a Pro változatnál mindegyik érték növekedett, még a seq olvasáson is sikerült egy picit emelni, bár ez az 540MB/sec már eléggé határérték. Ajánlom figyelmedbe a random write QD32-t ami 2,5x-es lett... :) A Pro változat nem arról szól, hogy adjuk el ugyanazt mint eddig csak kétszer annyiért. Csak ehhez túl kellene lépni az ár-MLC bűvös vonalon és belépni a vállalati rendszerek területére, ahova (ezen az árszinten) elsőként ajánl a gyártó SSD terméket.

    Az árakról pedig annyit hogy ezek úgyis folyamatosan csökkennek, a 840-esek árai pedig hamarabb is mint gondolnád... lesz bevezető promó és sokminden más is ami kedvezővé teszi majd a terméket. De gondolom mindezzel tökéletesen tisztában vagy, úgy ahogy a termékek árképzésének pszichológiájával is, hiszen nap mint nap ezzel foglalkozol...

    A TLC-ről nyugodtan leszállhatsz, semmi értelme izgulni az élettartamon, persze Neked ez egy tökéletes kapaszkodó, de akkor is ez a valóság... Ha megnézed egy év után kezdtek el irogatni az emberek arról hogy 1-2%-kal csökkent a kondíció. Ha ezt harmadolod/negyedeled, akkor is még hosszú évekig bírják a termékek.

    Neked nem tűnik fel, hogy egyre többen irogatják azt az ajánlásoknál, hogy inkább fizetnek +2-3000 forintot a Samsungért mint egy sandforce vezérlős vagy OCZ termékért...? de gondolom azt hiszed, hogy én agymosok mindenkit... :)

    Szép csendben Te is lecserélted a korábbi 64GB-osodat egy 128GB-os Samsungra és borítékolom neked hogy nyáron lecseréled majd a mostanit is egy 256-osra, ebből a most fikázott új sorozatból, mert rájössz magadtól is, hogy semmi értelme rágódni ezen a TLC dolgon.... :)

Új hozzászólás Aktív témák