Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz bandi0000 #45983 üzenetére

    Ezt neked kell lemérni. Maradjon minden az SSD-n, fusson arról, naponta nézd mennyivel növekedett az összírás. Az első napok megtévesztők lehetnek, mert adatok visszahúzása HDD-ről, Windows és programok telepítése, vagy klónozás, benchmarkok futtatása jó sok gigát ír az SSD-re, de ez nem jelenti azt, hogy minden nap ennyi írásod lesz, mert aztán normalizálódik a mennyiség, és belesimul egy sokkal reálisabb átlagba. A windowsos átlag felhasználás napi 20-30 GB szokott lenni, ha valaki böngészik, irodai programokat használ, játszik, de ebbe még némi torrent és virtuális gépezés is bőven belefér.

    Nyilván virtuális gépezés és virtuális gépezés között is különbség van, haladóbb fejlesztők egyszerre egy kazal virtuális géppel csapatják, lapozzák állandóan vissza a snapshotokat, az elég sok írást jelent, arra MLC-s SSD-t kell venni. De az átlag felhasználásos virtuális gépezést, azaz hogy néha futtatsz virtuális gépben egy Windowst vagy Linuxot, mert csak azon tudsz használni valami programot, de nem telepítgeted meg lapozgatod vissza régi állapotba percenként, azt a legkisebb írásterhelésű planár TLC-s SSD-k is bőven bírják akár ezeregy évig.

    Ugyanígy torrentezés és torrentezés között is különbségek lehetnek. Lájtosabb torrentezést (néha lehúzol egy-egy filmet, sorozatot, játékot), a TLC-sek is kiválóan bírnak (a seed nem számít, mert nem okoz írást), a hardcore torrentesek, akik ilyen havi több TB-ot húznak csak lefelé, azoknak megint csak MLC ajánlott. Nem véletlen kell kitölteni a topikban a kérdőívet, amelyiknél az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen felhasználásra lesz.

Új hozzászólás Aktív témák