Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv mindenkinek!

    Tervben van egy SSD vásárlása az asztali gépembe. Tudom, hogy nem egy mai konfig, de teszi a dolgát, amire én használom, arra tökéletesen megfelel. Próbaképp beletettem egy 128-as Kingston V300-ast, raktam rá egy Win7-et, és sokat dobott rajta, noha a tesztek közel sem hozták az SSD-től várható eredményt, de ez szerintem annak tudható be, hogy SATA1-es vezérlőm van, így 120 mega körüli szekvenciális olvasási sebességet tudtam kipréselni az SSD-ből, míg egy SATA3-as lapban 468 megát ugyanabból a V300-asból.

    Ez nem is annyira fontos, a teljesítmény nálam érezhetően javult a HDD-vel összevetve, szóval ráálltam az SSD-vonalra.

    Adtam fel hirdetést a HA-n, érkeztek is ajánlatok, de egy új V300-as 14.000 forint a boltban, 3 év garival, nekem meg 10-12.000-ért akarják adni a használtat...vicc. A topic összefoglalójában nem ajánlják a típust, nem teljesen értem, boltos ismerősök kismilliót eladtak ebből, nem volt panasz egyikre sem.

    Lenne viszont egy alkalmi vétel egy ilyen 64 gigásra:

    Ismerős srác használta, újonnan vette pár éve, nem panaszkodott rá, viszont a kondija 77%, ezért lecserélte. SSD-nél ez mennyire számít? Olyan, mint a HDD, hogy ha csökkent a kondija, akkor a rámásolt adatot nem biztos, hogy vissza lehet másolni róla? Vagy csak a mérete megy össze?

    Köszi a segítséget előre is!

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák