Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Ligend #32660 üzenetére

    Attól függ milyen felhasználásra szeretnéd használni. Rögtön itt tisztázandó, hogy a "TLC, az xar" felfogású agyalágyultak véleménye irreleváns(lényegtelen, minden szakmai alapot nélkülöz, nem kell velük foglalkozni )
    a Samsung 650 az alábbiakban különbözik. a 850 EVO-tól
    # Csak 120 GB kapacitással szállítják(nem létezik más kapacitás)
    # Nincs benne gyorsítótár(cache)
    # Nem támogat titkosítást(AES, TCG/Opal stb)
    # Más a vezérlője
    # 3 év VAGY 50 TB a garancia
    # 4K szegmensben nagyságrendileg elmarad az EVO-tól

    Mindezek tükrében is, igen nagy teljesítményű meghajtó(teljesítmény nem egyenlő a sebességgel)

    Csak egy példa: Nekem van egy 470-sem. Ez SATA 2-es SSD, azaz SEQ-ban nagyon elmarad tőle, viszont 4k-ban mért sebességek kapcsán(ami nagyságrendileg megegyezi vele) úgymond, egy szinten vannak.
    Mégis ez a régi matuzsálem, drasztikusan felgyorsítja az "ezer-éves" laposokat/asztali gépeket..)
    Azonban az új vezérlő, meg a 3D VNAND technológia 4-5 sec-l gyorsabb boot-t eredményez, ugyanazon konfig/OS esetén a 470-hez képest, és ez nem gyenge... :N

    Szóval a Samsung 650 valóban egy belépő szintű SSD, amit igazából (nem hivatalosan) régi masinák "felturbózásához" ajánlott. Hozza a Samsung minőséget(függetlenül, hogy TLC-s), ár-érték/szoftver ellátottság(egy majom is tud FW-t frissíteni, ha szükséges stb stb)/kompatibilitás/támogatás stb szempontjából egy igazi Samsung meghajtó. Aki azt írja/mondja róla, hogy egy semmit nem érő valami, az nem tapasztalatból mondja, menjen el inkább répát egyelni...

    Ez a meghajtó régi masinák gyorsítására alkalmas elsősorban(bár azért bírja gyűrődést), de lévén, hogy nem egy "írás-bajnok", stúdió szintű szoftverek alkalmazására nem a legjobb, arra vannak jobb alternatívák.

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák