Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz #59070464 #19874 üzenetére

    Mert azok csak számok. Észre sem vennéd használat közben a különbséget. Tipikus user error, amikor ilyen "real word test" alapján vesznek meghajtót, mert azt hiszik, hogy a tesztgyőztes meghajtó sebességadati révén bármi előnyre tesznek szert. Ez súlyos tévedés. Egy példán keresztül írom mire is gondolok. Anno AutoCAD-el dolgoztam hosszú évekig és videóbejárásokat készítettem. Volt olyan project, aminek a rendereséhez 2 nap kellett, pedig 2 darab CPU, 4000 USD VGA, 64GB RAM állt rendelkezésre.
    A 48 órát ha visszaosztod másodpercre, akkor kb egy 1,4-es floppy sebességével készült a project(30-40 KiB/s), nem hogy egy SSD írásteljesítményével, mert nem az SSD volt a szűk keresztmetszet.

    1 darab SSD esetén (főként rendszermeghajtóként) egy SATA2-es SSD közel azt a teljesítményt nyújtja, mint 2 darab SATA3-as RAID 0-ban...

    Aki ezt nem fogja fel/hiszi el(első SSD-jüket vevő userek általában), az veheti mérvadónak kedvére a sebességeredményeket, de igazából az a helyzet. hogy 1 darab SSD esetén felsorszámozod az ajánlott SSD-ket (összefoglalóban), aztán gurítasz egyet 2-3 dobókockával, aztán amit gurítasz, azt a sorszámú SSD veszed meg, mert mindegy.

    1 darab SSD esetén (is) mindig az írási sebesség a mérvadó(teljesen mindegy mennyivel olvas egy SSD, ha írni meg jóval kevesebbel tud)

    Rendszermeghajtó választásánál tényleg nem bír jelentőséggel milyen meghajtót választasz, de még speciális feladatoknál sem feltétlen(lásd CAD, videóvágás, zeneszerkesztés stb...)
    Jelenleg inkább az elsődleges szempont, hogy mennyi írással terheled a meghajtót, illetve milyen konfigba kerül(pl 10 éves masinába ne a legújabb SSD-vel próbálkozz, mert abból lehet gond stb) vagy épp a chipset-el nem fér össze az SSD. (Ezért kell/célszerű kérdezni, mert ha tudunk ilyenről, akkor leírjuk...)

    A leírtakból következően, az téves megállapítás, hogy szerinted a Plextor "gyorsabb", mint a Samsung.
    (Számokban, meg abban a tesztben, meg abban a konfigban stb lehet, de teljesítményben az eltérés akkora, mint bolha pöcsén a pattanás...) ;]

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák