Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz #56474624 #19622 üzenetére

    "Fontos-fontos, de pusztán csak ez alapján bátor dolog kijelenteni, hogy átlagfelhasználásra a TLC is megfelelő."
    Pedig teljesen megfelelő. Ezt csak azok kérdőjelezik meg, akik a sebességmérések eredményeire vajaznak, mert nem tudják, hogy rendszerszinten semmi jelentősége nincs.
    Sajnos itt is elterjedt nézet(de nem igaz), hogy TLC-t nem szabad megvenni rendszermeghajtónak sem, holott a Samsung TLC többet bír, mint több más gyártó MLC-je.
    Az is sajnálatos, hogy egy külföldi szakmai fórum alapján a Kingston V300 is kikerült az ajánlásból, pusztán azért, mert lassabb Micron NAND-ok kerültek bele. Ez 2 okból sem lehetne kizáró ok, egyrészt ezért, másrészt meg ilyen alapon számos ADATA, Crucial, Intel(Micron-nal közösen, IMFT néven fejlesztenek NAND-okat), Sandisk stb meghajtót is ki lehetne szedni az ajánlásból, ugyanis ezek egy részét is Micron NAND-al szerelik és szép csendben sorra kerülnek beléjük a kisebb csíkszélességgel szerelt és gyakran lassabb Micron NAND-ok...

    Szóval ha valaki a benchmark-ok bűvöletében él, az csak akkor lehet mérvadó, ha nem átlagos felhasználásra keres meghajtót(nagy mennyiségű írás) és legalább 2 SSD-je van. Ha ez nem áll fent, akkor rendszermeghajtónak, átlagos felhasználásra a TLC-s Samsung-ok, meg a Kingston V300 is teljesen megfelel.

    Ez a saját Samsung 840-esem(nem is EVO), azt hiszem no comment...

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák