Új hozzászólás Aktív témák

  • Balage76

    senior tag

    válasz Iomega #16376 üzenetére

    (és Qru-nak is)

    Úgy néz ki hogy az OCZ SSD-kkel kapcsolatban az a helyzet, hogy új gyártás a már korábban bejelentett (tehát nem az utóbbi 3-6 hónapban) tipusokra leállt, helyette az RMA-ra korábban félretett valamint RMA-ban folyamatosan visszaküldött és megjavított (refurbished) darabokat árusítják új termékként.
    A Toshiba addig fogja életben tartani a márkanevet, amíg a jelenlegi NAND flash túltermelése létezik, tehát van hova "eladni" a túltermelt, alacsonyabb minőségű darabokat.

    Ahogy azt már kb 1,5 évvel ezelőtt is írtam, az OCZ egyetlen előnye az olcsósága volt, de ennek megvolt az ára. Nyugat-európában számos partnerük adta vissza a disztribúciós jogot a túl magas garanciális költségek miatt, és ott a végfelhasználók is felismerték hogy az ár másodlagos szempont kell hogy legyen a vásárláskor. Itt K-európában, ahol az ár messze a legfontosabb szempont ez csak lassabban érvényesül.

    Amint sikerül megszabadulni a meglévő OCZ készletektől a Toshiba dobja majd az OCZ nevet, mert nagyobb a negatív hatása a márkanévre mint amekkora előnyt/bevételt összeszedhetnek az értékesítés folytatásával. Ráadásul addigra átszervezik majd az OCZ-ben lévő "tudást" a saját részlegükbe így semmi akadálya sem lesz a kiürült márkanév és vállalat megszüntetésének. Mindíg szomorú egy gyártó/márka megszűnése, de a Toshiba is csak pénzből él...

Új hozzászólás Aktív témák