Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz MPowerPH #42306 üzenetére

    "Eddig ez visz mindent, tetszik, mert agyon tudom konfiguralni, nulla minosegromlassal." :W
    Transzkódolás... veszteséges formátumból, veszteségesbe... szóval igenis van... és nem is kevés minőségromlás. Aztán, hogy megfelelő beállítások mellett a végeredményt a megfelelő távolságból nézve észreveszed-e... Na az már más dolog. :U
    A Handbrake CPU-ra és az Intel IGP-re van optimalizálva.

    ***

    Több erőforrást is megmozgató mediacoder (amiből van gyári portable is) szintén jó. Jellemzően gyorsabb a Handbrake-nél és többek között támogatja a GTX 7xx kártyáktól felfele (Kepler,Maxell,Pascal) az NVENC-et és számos más GPU gyorsítást. A Mediacoder a beállítása és használata sem egyszerű. Ha youtube-ra, indavideo-ra vagy más nem túl minőségi oldalra kell valamit feltolni , azaz online megosztásról van szó, akkor inkább a mediacoder, ami jóval gyorsabb tud lenni hasonló minőség mellett.

    Ha archiválási céllal vagy stúdiós célra kell a végeredmény, akkor inkább handbrake. De akkor ott ki kell kapcsolni az QSV-t, (intel quick sync video), mert az összes gyorsítás közül annak enkódolója rontja le a legjobban a minőséget és a legkevésbé elfogadott ezért a stúdiós körökben.

    (1) Az NVENC (korábban CUDA... de az utoljára az 5xx-es GTX alatt volt támogatott a videós rendszereken)
    (2) AMD féle OpenCL... elég erős és még nem annyira észrevehető a minőségromlás az enkódolásnál.
    (3) Intel IGP-je, azaz quick sync video... Sajnos itt már nagyon is látható, hogy nem csak only CPU volt a kódolásnál :(. De videómegosztókra, Viber-es küldéshez tökéletes... :) De azért jó képben lenni, hogy éppen használatban van-e...pl. a Handbrake beállítást meg kell nézni.

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák