Új hozzászólás Aktív témák

  • pc360

    addikt

    válasz BullZeye #39576 üzenetére

    1. VeraCrypt-tel (TrueCrypt utód) tudsz egy olyan méretű titkosított konténerfájlt készíteni, amiben elfér a mappa tartalma. Ha a tartalom bővülne még, akkor érdemes eleve nagyobbnak meghagyni ezt a fájlt létrehozáskor. Azon a gépen, ahol telepítve van a program, be lehet mountolni új (virtuális) meghajtóként, és módosítható a tartalma az adott "partícióméreten" belül.

    Arra érdemes figyelni, ha ez a konténerfájl esetleg egy felhő-szolgáltatásban is cserélődne, hogy a tartalmának módosítása után az egészet újra fel kell töltenie a sync kliensnek. Ha kisebb méretű a fájl, ez még nem probléma.

    2. Ilyen jogosultságrendszer pl. csak Dropbox előfizetésnél elérhető, ahogy a Resilio Sync (BitTorrent Sync) esetén is csak a fizetős verzióban.

    És milyen szempontból legyen megbízható? Kevés az olyan, ahol ingyen normális méretű tárhelyhez jutsz, ahol titkosítva tárolódnak a fájlok. A SpiderOakONE-nál azt hiszem, 2 GB-od lehet, és az se biztos, hogy túlzottan gyors itthonról. De már az se biztos, hogy egyáltalán a try módon kívül van bármi náluk ingyenesen. Ellenben a fizetős verziónál gyanítható, hogy szintén lenne jogosultság-kezelés.

    [ Szerkesztve ]

    Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

Új hozzászólás Aktív témák