Új hozzászólás Aktív témák

  • spe88

    senior tag

    válasz brd #38389 üzenetére

    Elolvastam. Annyi, hogy azt írtad, hogy olyan nincs, hogy ha új fájlt másolok be, akkor az automatikusan átlinkelődik. A tapasztalat alapján ha egy könyvtárt linkelek át a mklink /j paranccsal, akkor ha bármit berakok a forrás mappába, akkor az értelemszerűen megjelenik a linkelt cél mappában is. Ez nekem tökéletes. Más internetes helyeken írták, hogy hard linkelni nem lehet könyvtárat, de ez a parancs tudtommal hard link (ha nem, akkor sorry) és tökéletesen jó arra, amire nekem szükségem van.

    Az az egy dolog nem megy, hogy magát a mappa tartalmát linkeljem át ne pedig a mappát. Ez gondolom úgy működne egy szinkronizálós szoftverrel, hogy real-time-ban érzékeli a háttérben futva, hogy az adott forrás mappában valami megváltozott. Pl. ha egy mappa törölve lett, akkor a cél helyről törli a linket, hogy ne legyen halott a link (már ha nem törli automatikusan a fájlrendszer, ezt nem tudom), vagy ha egy új mappa lett létrehozva a forrás mappában, akkor arról automatikusan csinál egy hard linket a cél mappába. Ilyen szoftver volna jó, de gugliztam jó pár órát, de lehet csak én vagyok az egyetlen a világon, aki ezt használná. :D
    (Azt még megértem, hogy magán userek töredéke használna egy ilyet, de cégek biztos hasznát vennék.)

    De mondom én meg vagyok azzal is, hogy magát a könyvtárat linkelem át nem pedig a tartalmát. Kicsit ''csúnya'', de ennyi kompromisszumot tudok kötni. :)

    Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!

Új hozzászólás Aktív témák