-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
igen, kicsit összetetten fogalmaztad meg, le is kellett rajzolnom, hogy értsem.. de hát későre járt...
a lényeg, hogy:• ha benne van a két sor, --> akkor 4 ágú nyíl,
• ha nincs benne akkor --> semmide egyik esetben sem scrollozik vízszintesen.
letöltöttem pár appot - (#36499) @Soma01 AlwaysMouseWheel, WizMouse, Katmouse, Mouse Hunter, köszönet érte,
- próba képen, de csak egyiküknél volt megadva, mint opció, a horisontal wheeel (Mouse Hunter), de az sem csinálja. (xls-ben nem, egy képernyőlopóban egy nagy képet ha beállítottam, akkor jobb klikk+görgetéssel vízszintesen scrollolt ugyan, viszont itt meg egyáltalán nem görgetett függőlegesen.
-
brd
nagyúr
válasz
Wolfskin #36515 üzenetére
Az egyéb ilyen mouse görgető, vagy hasonló programok közül fut még valamelyik, vagy esetleg csak a drivere, (ha valamelyik telepít ilyet)? Az egeredhez van valamilyen driver telepítve? Az a funkció, amit tapasztalsz (a négy irányba mutató háromszögekké változó mutató), az akkor valószínű a Win7 beépített funkciója, ezt tudod kikapcsolni - pontosabban megkerülni - a 2 törlendő sor nem törlésével.
Ha ott a két sor, és nem történik semmi, az az előbb írt programok maradéka, vagy a saját egérdriver miatt lehet (kapcsold ki ott a középső egérgomb funkcióját).
Esetleg indítsd újra az AutoHotkey-t, nyomd le 3x a középső egérgombot, és mindegyik lenyomás után görgess egy osztásnyit, majd duplakatt a H betűn, és másold be az ablak tartalmát (ha több oldalnyi lesz, akkor inkább privátban, vagy csináld meg újra, hogy rövidebb legyen). -
Wolfskin
őstag
erre rájöttem, közben kigugliztam, de inkább az, hogy nálam nem fut úgy, ahogy kéne.
a browser mouse úgy nézett ki, hogy ha nyomtam egy 3. gombot, akk a képernyő jobb alsó sarkában bekapcsolt egy kis sárga tábla, hogy horizontal wheel, és onnan kezdve, ha görgettem akkor jobbra vagy balra ment a kijelző.
itt meg azt csinálja, hogy egy ilyen kis izét kapcsol be,
ha az egeret mozgatom, akkor viszi a képernyőt, de hatványozottan gyorsul, tehát pár centi után több ezer oszloppal ugrott meg a kép. ha görgetni kezdek, akkor megszűnik.
és a firefoxban pedig vertikálisan sem görget így. ha kikapcsolom a "H"-t, akk igen.
nálam van a hiba...?
na most meg igen. újraindítottam mindkét progit, és megy a firefox is. csak még a vízszintes görgetés nem -
brd
nagyúr
válasz
Wolfskin #36512 üzenetére
Telepíts egy AutoHotkey-t (64 bites, ANSI, ha jól emlékszem a pipálandó dolgokra), majd hozz létre egy szöveges filet, amelynek a neve AutoHotkey.ahk legyen, a tartalma az előbb általam írt parancsok és vagy tedd be a My Documents, vagy dokumentumok könyvtárba, és indíttasd el automatikusan az AutoHotkeyt a Windowsba bejelentkezéskor (pl. bemásolod az ikonját az Indítópultba), vagy a scriptről készítesz egy parancsikont és azt teszed oda (ilyenkor az AutoHotkey.ahk máshol is lehet, ill. a neve is lehet más). Mindkettő esetben futni fog az AutoHotkey, és működteti a funkciót, amit tárgyaltunk, ennek a trayben egy zöld hátterű fehér H betűs ikon lesz a jele.
Ha az MButton:: WheelDown:: és WheelUp:: sor elé írsz egy $ jelet is, tehát pl. $MButton:: lesz, akkor ugyanez? Milyen programban nem működik?
-
Wolfskin
őstag
-
Wolfskin
őstag
"egérgombra az AutoScroll minden egérnél bekapcsol-e" most, hogy fenn van az xmouse-controll button progi, igen.
de a fő kérdés, hogy ezzel most mit kell tenni? hova kell bemásolni, vagy hogy tudom lefuttatni...?mindenesetre hálás köszönet, hogy foglalkozol vele. nagy segítség, pedig olyan apróság. ergonómia. azt sem értem pl, hogy az opera óta egy fejlesztő sem tud olyan böngészőt készíteni, emilyenben működik tab-váltásra a jobb klikk+ görgető (na jó, az avant browser igen, de az meg másért nem jó)
-
brd
nagyúr
válasz
Wolfskin #36510 üzenetére
WheelDown::
If (WheelState)
Send {Blind}{WheelRight}
Else
Send {Blind}{WheelDown}
Return
WheelUp::
If (WheelState)
Send {Blind}{WheelLeft}
Else
Send {Blind}{WheelUp}
Return
MButton::
SetKeyDelay -1
Send {Blind}{MButton}
If (WheelState)
WheelState = 0
Else
WheelState = 1
ReturnMost hirtelen nem tudom, hogy a középső egérgombra az AutoScroll minden egérnél bekapcsol-e Win7-ben, vagy ez csak az egerem drivere miatt van, de ha az előző, akkor a következő 2 sort ki kell venned, mert idegesítő lesz:
SetKeyDelay -1
Send {Blind}{MButton}
Azonban ilyenkor semmilyen program nem kapja meg azt az eseményt, hogy lenyomódott a középső egérgomb, pl. az úgy működő böngészőkben a középső egérgombra nem tudod bezárni a tabokat. Olyasmit is lehet egyébként, hogy ha mondjuk hosszan (mondjuk fél másodpercnél tovább) nyomod, akkor állítsa csak át a görgetés módját, egyébként az eredeti funkciót végezze (vagy fordítva). -
-
brd
nagyúr
válasz
Wolfskin #36506 üzenetére
A következő AutoHotkey script olyasmit csinál, mint amit szeretnél:
+WheelDown::WheelRight
+WheelUp::WheelLeftHa lenyomva tartod a SHIFT gombot, akkor vízszintesen görget. Mondjuk pont Excelben nem,
mert ott szabadon engedték az állatokat, így továbbfejlesztés címszóval ezt (UI) is visszafejlesztették benne. Ha van rá igény, átírom ezt a 2 sort úgy 10-re, hogy valami változó használatával, a középső gombbal tudd kapcsolgatni, hogy hogyan görgessen, de addig nem fárasztom magam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest