Új hozzászólás Aktív témák

  • LonGleY

    veterán

    válasz Kezdő vagyok #26369 üzenetére

    Ritkán. Rendszertelepítés, vagy sok app frissítése/telepítése után egyszer a C-n. Például félévente. A fizetős, millió funkcióval kecsegtető appokat felejtsd el, totálisan értelmetlenek.

    MyDefrag - mindenféle módokat tud, az egyik legkorrektebb darab, a C-n a "System Disk Monthly" módot érdemes futtatni. Ha nagyon perverz vagy, és imádod a HDD-d kerregését hallgatni, akkor a data partícióidat is lesimíthatod vele az arra való móddal egyszer. Van benne magyar nyelv, a telepítéskor ne engedélyezd neki az időzítést.

    Defraggler - a CCleaner készítőitől töredezettségmentesítő, ez is bőven elég lehet a munkához, és tud külön fájlokat is defragolni, ha épp arra van szükség.

    Annyit kell tudni róluk, hogy a fizetősekkel egyetemben mind ugyanarra az API-ra épülnek, ami a Windows-ban erre való. Nem produkálnak nagy különbségeket, olyanokkal trükköznek csak, hogy melyik fájlt milyen sorrendben helyezzék el a HDD-lemezek felületén.

    Ha tovább akarsz lépni sebességben, akkor nevezz be egy SSD-re rendszerwinyóként, ahol nem kell (sőt, nem is szabad) töredezettségmentesítéssel foglalkozni. A data részeket pedig csak akkor érdemes bolygatni, ha munkára használod őket, vagy sok játékod van telepítve. De sebességbéli különbséget így is nehéz lesz kimérned...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák